Reisaanbeveling Europa Azië Amerika Afrika

Uw reisverloop

Maak een schitterende cultuurhistorische reis doorheen het mythische subcontinent India. We bezoeken tal van fascinerende UNESCO werelderfgoedplaatsen, waaronder onder meer de wereldberoemde Taj Mahal en de gedenkplaats ter ere van Mahatma Gandhi. Langs onze route passeren we paleizen vol pracht en praal en de meest uiteenlopende landschappen. Leer de magische cultuur van India vanop de eerste rij kennen.

1e – 2e dag: Heenreis, New Delhi & Qutab Minar (UNESCO werelderfgoed)

Vlucht naar Delhi en aankomst op dag 2. Onze vriendelijke, Engelssprekende reisleiders ontvangen ons op de luchthaven en begeleiden ons naar onze moderne reisbus. Na een ontspannen ontbijt in ons 4-sterrenhotel in Gurgaon/Delhi, leren we New Delhi kennen tijdens een fascinerende stadstour. Wij zien ook de Qutab Minar, een 73 m hoge minaret (UNESCO werelderfgoed).

3e dag: Mandawa & Havelis

Vandaag rijden we naar Mandawa, een voormalige handelsstad langs de beroemde zijderoute. Talrijke kooplieden vestigden zich hier en bouwden prachtige, paleisachtige huizen – zogenaamde haveli‘s. Vandaag kunt u nog steeds de pracht en praal van het vervlogen tijdperk voelen. Een veelheid van kleurige fresco‘s zal ons betoveren. We brengen de nacht door in Mandawa.

4e dag: Bikaner & Junagarh Fort

Onze volgende halte is de stad Bikaner in het noorden van de regio Rajasthan. Wij slenteren door de levendige oude stad en vergapen ons aan de kleurrijke drukte op het marktplein. Dan staan we voor het imposante Junagarh Fort, een van de mooiste en interessantste forten van Noord-India. Een bijzonder kenmerk is de ligging: In plaats van op een heuvel te worden gebouwd, zoals gewoonlijk het geval is, werd het fort op grondniveau in het woestijnzand gebouwd. Wij brengen de nacht door in Bikaner.

5e dag: Jodhpur

Jodhpur

Op weg naar Jodhpur passeren wij fascinerende woestijnlandschappen, dorre steppen en levendige dorpjes. Aangekomen in Jodhpur gaan we op weg naar de Klokkentoren, in het centrum van de stad. Hier bevindt zich ook de Oude Markt, waar wij onze avond eindigen. De komende 2 nachten brengen we door in 4-sterrencomfort in Jodhpur.

6e dag: Jodhpur & Mehrangarh Fort

Na een rustig ontbijt gaan we op weg om Jodhpur te verkennen. De stad is omgeven door een tien kilometer lange muur, en we zien invloeden van de Indische en de Arabische cultuur. Wij slenteren door de schilderachtige smalle steegjes. Altijd in het zicht: Het machtige Mehrangarh Fort aan de poorten van de stad, ligt op een 123 m hoge rots. Een fascinerend bouwwerk. Niet ver daarvandaan is Jaswant Thada, een wit marmeren monument ter nagedachtenis van Maharaja Jaswant Singh II.

7e dag: Ranakpur & Jain Tempel

‘s Morgens gaan we op weg naar Ranakpur. Hier staat een van de mooiste en belangrijkste Jain-tempels van India. Het architectonische meesterwerk met meer dan 1.000 verschillend vormgegeven zuilen trekt vandaag niet alleen aanhangers van het jaïnisme aan, maar ook tal van kunstliefhebbers. Vervolgens rijden we door naar ons 4-sterrenhotel.

8e dag: Udaipur, stadspaleis & Jagdish Tempel

Udaipur is een van de mooiste steden van India. Bezienswaardig is de betoverende tuin Sahelion-ki Bari met zijn talrijke fonteinen. Een ander hoogtepunt is het stadspaleis, dat troont op een rotspunt aan de oever van het Pichola-meer. Het complex bestaat uit 11 verschillende paleizen die in 300 jaar gebouwd zijn. Ook een bezoek waard is de Jagdish Tempel, gewijd aan de god Vishnu. Als u dat wenst kunt u in de namiddag meegaan met onze boottocht over het Pichola-meer. U bezoekt het Jag Mandir-paleis op een eilandje in het midden van het meer.

9e dag: Jaipur & Paleis der Winden

Paleis der Winden

Vandaag bereiken we Jaipur, de hoofdstad van de regio Rajasthan. Talrijke paleizen en forten zijn getuigen van een lang vervlogen, schitterende tijd. Wij maken een fotostop bij de Hawa Mahal, het zogenaamde ‘Paleis van de Winden’ – een buitengewoon gebouw in de oude stad. In de namiddag hebt u voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. We overnachten in een 4-sterrenhotel in Jaipur.

10e dag: Jaipur, Amber Fort & Jantar Mantar (UNESCO werelderfgoed)

Na het ontbijt rijden we naar het Amber Fort, een machtig fort dat weerspiegeld wordt in het meer beneden. We rijden comfortabel naar boven in Jeeps. In de namiddag gaan we verder naar het indrukwekkende City Palace en de Jantar Mantar, het beroemdste van de vijf historische observatoria van India. Het werd in 2010 terecht uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Daarna heeft u de mogelijkheid om een riksja-tour te maken door de schilderachtige straatjes van Jaipur.

11e dag: Fatehpur Sikri & Taj Mahal (2× UNESCO werelderfgoed)

Fatehpur Sikri, de vroegere hoofdstad van het Mughal-rijk, werd gebouwd aan het eind van de 16e eeuw. Het is in bijna perfecte staat en geeft een fascinerend beeld van de architectonische meesterwerken uit die tijd. De stad is niet voor niets uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Daarna wacht ons het hoogtepunt van onze reis: de wereldberoemde Taj Mahal, die ook een UNESCO werelderfgoed is en bekend staat als het 8e wereldwonder. Ongeveer 20.000 arbeiders waren 22 jaar lang bezig met de bouw van het witmarmeren gebouw. Daarna rijden we naar ons 4-sterrenhotel in Agra, waar we comfortabel overnachten.

12e dag: Agra & Rode Fort (UNESCO werelderfgoed)

Vandaag gaan we naar het Rode Fort in Agra, dat in de drie perioden van mogolheerschappij is gebouwd. De grote Mogol Sjah Jahan, die ook de Taj Mahal in het zicht van het fort liet bouwen, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het massieve bouwwerk. Het Rode Fort staat ook een UNESCO werelderfgoed. In de namiddag gaan we terug naar Delhi, waar we de avond afsluiten in uw 4-sterrenhotel.

13e – 14e dag: Delhi, Rode Fort (UNESCO werelderfgoed) & terugreis

Tijdens een stadsrondleiding verkennen we het ‘oude‘ Delhi. We zien o.a. het Rode Fort van Delhi (UNESCO werelderfgoed), Jamma Masjid, de grootste moskee van India en de gedenkplaats Raj Ghat ter nagedachtenis aan de moord op Mahatma Gandhi. De stadsrondrit brengt ons bij de India Gate triomfboog en de Rashtrapati Bhawan, de residentie van de Indiase president. Hierna is onze prachtige reis ten einde. We rijden naar het vliegveld en vliegen terug naar Nederland. Aankomst op dag 14 of 15.


Terugreis

Voor u inclusief

 • Lijnvluchten met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij²⁾ naar Delhi
  Inclusief hoteltransfer & luchthaventoeslagenn
 • 12 overnachtingen in een tweepersoonskamer in geselecteerde 4-sterrenhotels (nat. categorie)
  12× royaal ontbijtbuffet
 • Fascinerende cultuurhistorische reis in onze moderne touringcar met klimaatregeling met de beroemdste bezienswaardigheden van India. Verheug u op een spectaculair excursieprogramma o.a. met de 6 beroemdste UNESCO werelderfgoedplaatsen:
  • Taj Mahal (Werelderfgoed)
  • Rode Fort Delhi (Werelderfgoed)
  • Qutab Minar (Werelderfgoed)
  • Jantar Mantar (Werelderfgoed)
  • Fatehpur Sikri (Werelderfgoed)
  • Rode Fort Agra (Werelderfgoed)
  • Junagarh Fort
  • Mehrangarh Fort
  • Jain tempel
  • Jagdish tempel
  • Paleis der Winden
  • Amber Fort
 • Gekwalificeerde, Engelssprekende studiereisleider
 • 24 uur arts op oproep


²⁾ Bijvoorbeeld Turkish Airlines (Economy Class in Europa 2021 volgens Sky Trax World Airline Award) met overstap in Istanbul, Etihad Airways met overstap in Abu Dhabi.

Uw extra’s op verzoek

Cultuurpakket:

het pakket bevat naast alle entreegelden en Engelstalige rondleidingen bij de bezienswaardigheden uit het programma ook de drie boeiende excursies ‘Indische folkloreavond met rit per kamelenkar en volksdans Rajasthan’, ‘Riksjarit door Jaipur’ en ‘Boottocht op het Pichola-meer’: slechts € 199 per persoon.

Genieterspakket:

het pakket bevat een comfortabel halfpension, m.a.w. 11× uitgebreid dineren: slechts € 159 per persoon.

Toeslag eenpersoonskamer:

€ 399,– per persoon (indien beschikbaar).

U zult enthousiast zijn over onze 4-sterrenhotels !

Voorbeelden van hotels

Inclusief spectaculair excursieprogramma o.a. met de 6 beroemdste werelderfgoedplaatsen!

Klimaattabel

Vergelijking van de hoogste temperaturen

JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
New Dehli202429373938353433322822
Amsterdam4681117212422181363

Belangrijke informatie:

In elk van onze reislanden gelden wegens de COVID-19-pandemie momenteel andere regels en hygiënevoorschriften. Deze kunnen bovendien op korte termijn kunnen veranderen. Ook de regels voor toegang tot het land kunnen op elk moment veranderen. Om deze reden hebben we de belangrijkste informatie voor uw RSD-reis samengevat op https://www.rsd-reizen.nl/veiligreizen. De informatie wordt uiteraard regelmatig geactualiseerd. Controleer ook de website van het Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken voordat u vertrekt (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/).

Staatsvorm:

Parlementaire democratie: confederatie (28 staten, 8 unieterritoria, National Capital Territory Delhi). Het staatshoofd is Ram Nath Kovind.

Hoofdstad:

New Delhi (ca. 31 miljoen inwoners).

Religie:

Hindoeïsme (ca. 79,8%), islam (ca. 14,2%), christendom (ca. 2,3%), sikhisme (ca. 1,7%), maar ook boeddhisme, jainismus, parsisme en andere.

Taal:

Hindi en Engels als landstalen, 21 andere erkende talen.

Klimaat:

Moessonseizoen (juli – september), warm droogseizoen (april – juni), in Noord-India is er een groter verschil tussen de seizoenen.

Plaatselijke tijd:

Het tijdsverschil met Nederland is +3,5 uur in de zomer en +4,5 uur in de winter.

Elektriciteit:

230 Volt wisselstroom, 50 Hz. Er is een adapter noodzakelijk.

Telefoneren:

Het netnummer voor interlokale gesprekken vanuit Nederland naar India is de 0091. Om te bellen van India naar Nederland kiest u eerst 0031 en laat u de 0 van het netnummer weg.

Land en mensen:

Met zijn ca. 1,38 miljard inwoners is India het land met de tweede grootste bevolking ter wereld. Door de sterke bevolkingsgroei haalt de bondsrepubliek India China gestaag in qua grootste aantal inwoners.
In India is het ongepast om een vrouw de hand te reiken als begroeting. Doorgaans begroet men elkaar met ‘Namaste’, waarbij de handen als in een gebed tegen elkaar gehouden worden. Bovendien is affectie in het openbaar tussen man en vrouw ongewoon. In Indien is het gebruikelijk om een drinkgeld te geven. Net zoals in Amerika is het in de dienstverlenende beroepen een deel van het inkomen. Bovendien symboliseert het ook een erkenning voor de geleverde prestatie. Voor het kamermeisje kunt u € 0,50 per nacht geven. In restaurants en bij taxi’s is 10% van het te betalen bedrag gebruikelijk. In winkels worden geen fooien gegeven. Bij groepsreizen kan men uitgaan van zo een € 3,00 per dag per persoon voor de reisbegeleider en € 1,50 per dag per persoon voor de chauffeur. Vanzelfsprekend blijft echter het geven van drinkgeld en de hoogte ervan een vrijwillige, persoonlijke beslissing.

Eten en drinken:

De belangrijkste producten zijn rijst en verschillende vormen van platbrood (chapati, roti, naan) en linzen. De specialiteiten variëren sterk tussen de regio‘s onderling en worden mede bepaald door regionale kruiden.
In India eet men traditiegetrouw zonder bestek. De rechterhand wordt gebruikt om te eten. Dat betekent echter niet dat ze geen vork of lepel kennen. Toeristen mogen dit dus gerust gebruiken.

Inreisbepalingen voor Nederlandse staatsburgers:

Alle Nederlandse staatsburgers, ook kinderen, hebben een visum nodig om India in te reizen. De internationale paspoorten moeten op de datum van aankomst in India minimaal voor een periode van 180 dagen geldig zijn. Het internationaal paspoort moet ten minste twee vrije pagina‘s hebben. India heeft een online systeem voor visumaanvragen voor maximaal 30 dagen met één binnenkomst voor toeristische doeleinden (e-tourist visa). Het visum is 30 dagen geldig na de dag waarop u India inreist. Meer informatie via: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html. Het visum kan ook bij een Indisch consulaat aangevraagd worden. Een lijst met de consulaten in Nederland vindt u hier: www.vfsglobal.com/india/netherlands.
Voor verdere inlichtingen raden wij u aan om de informatie beschikbaar via de ambassade van India in Den Haag (www.indianembassynetherlands.gov.in) te consulteren. Staatsburgers van andere landen wordt aangeraden bij de Indische ambassade te informeren naar de voor hen geldende inreisbepalingen. Inreisvoorschriften zijn aan verandering onderhevig. RSD streeft ernaar om de informatie up-to-date te houden.

Reisleiding:

Uw reisbegeleiders zijn goed opgeleid en zullen u uitvoerig vertellen over land, mensen, geschiedenis en cultuur. Daarnaast zullen ze u met raad en daad ter zijde staan. Ze zijn behulpzaam bij de verdeling van de kamers en zullen u bij aankomst begroeten. Daarbij wordt u tevens verder op de hoogte gesteld van alle belangrijke details van de reis. De voorpret kan beginnen: we hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld, met talrijke hoogtepunten. Het stelt u in de gelegenheid om de cultuur en het afwisselende landschap van India te leren kennen en veel te weten te komen over het land en zijn bewoners.

Extra pakketten:

Uw reis omvat al een omvangrijk inclusief dienstenaanbod. Desgewenst kunt u uw vakantie nog verrijken met extra services. Wij adviseren u om de volgende pakketten aan te schaffen:
Cultuurpakket: het pakket bevat naast alle entreegelden en Engelstalige rondleidingen bij de bezienswaardigheden uit het programma ook de drie boeiende excursies ‘Indische folkloreavond met rit per kamelenkar en volksdans Rajasthan’, ‘Riksjarit door Jaipur’ en ‘Boottocht op het Pichola-meer’: slechts € 199* per persoon.
Genieterspakket: het pakket bevat een comfortabel halfpension, m.a.w. 11× uitgebreid dineren: slechts € 159* per persoon.
* Pakketprijzen kunnen variëren indien u ter plaatse boekt.

Valuta/banken/kredietkaarten:

De valuta is de Indische roepie (INR). 1 INR = 100 Paise. koers (juli 2022): € 1 = 81 INR; 1 INR = € 0,01 Aan de meeste geldautomaten in India kan je met een EC-kaart of een Maestro-gerelateerde kredietkaart geld afhalen. De meeste banken in India rekenen hier echter kosten voor aan. Die kosten variëren tussen € 1,50 tot wel € 10. Daarnaast kan ook je eigen bank kosten aanrekenen. Daarom is het beter om u vooraf te informeren over de samenwerkingsvorm van uw bank met de banken in India, zodat u van tevoren weet welke kosten er kunnen ontstaan. Bij kredietkaarten wordt er nog een extra transactiekost aangerekend. Sommige automaten hebben een limiet van 20.000 roepies, sommige hebben een hogere limiet. In de stadscentra en de grotere gemeenten zijn er vaak voldoende automaten te vinden, die meestal 24 op 24 beschikbaar zijn. Als toerist kunt u echter beter meteen na aankomst voldoende cash geld aan een automaat afhalen, zodat niet in de problemen komt. Geld wisselen is doorgaans altijd mogelijk aan de internationale luchthavens en in de grotere banken. De banken zijn meestal van maandag tot vrijdag van 10 – 14 uur open. Uw bewijsje dient u absoluut te bewaren.

Douanevoorschriften:

Invoer: Deviezen tot 5.000 dollar en dure voorwerpen (bv. videocamera‘s) moeten bij het inreizen aangegeven worden. Het is verboden om gouden munten, goudstaven, wapens en pornografisch materiaal in te voeren. Ook Indische munten mogen niet ingevoerd worden. Uitvoer: Het is verboden om huiden van beschermde diersoorten mee te nemen. Daarnaast mogen er ook geen Indische munten uitgevoerd worden. Wie de douaneregels overtreedt, riskeert een gevangenisstraf. Belangrijk: Als u de limieten overschrijdt, moet u uw goederen online aangeven voordat u op reis gaat of aan de grens bij aankomst in het land. Als u geen aangifte doet, kunnen uw goederen inbeslaggenomen worden Lees ook de actuele regels voor de in- en uitvoer van goederen: www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/bagage/

Veiligheidsadviezen per land:

Toeristen wordt aangeraden om zich niet in mensenmassa‘s te begeven, extra voorzichtig te zijn en vlak voor en tijdens de reis op de hoogte te blijven over de actuele toestand. De aanwijzingen van de lokale overheden moeten gevolgd worden. Het risico om te maken te krijgen met gewelddadige criminaliteit is veeleer beperkt in de toeristische delen van India. Toch bent u als toerist beter altijd voorzichtig. Vooral in Rajasthan en Goa zijn toeristen al vaak het slachtoffer geworden van goed georganiseerde oplichters, o.a. via zogenaamd lucratieve koopjes in de juwelenbranche.

Bijzondere strafrechtelijke voorschriften:

In India staan strenge straffen op het bezit van drugs. In de verschillende Indische deelstaten gelden andere regels inzake de aankoop en consumptie van alcohol. In sommige staten is alcohol bv. enkel toegelaten voor medische doeleinden. De straffen die staan op overtreding hiervan zijn niet mals. Toeristen wordt aangeraden om zich te informeren in de deelstaat waar ze zich bevinden over de geldende regelgeving omtrent de aankoop en consumptie van alcohol.
Partnerschappen tussen personen van hetzelfde geslacht zijn sinds 2018 niet langer strafbaar. Niettemin wordt partners van hetzelfde geslacht aangeraden om in het openbaar onopvallend te verschijnen. Het bezit en het gebruik van een satelliettelefoon is verboden in India en wordt eveneens strafrechterlijk vervolgd.
Het bezit van en de handel in e-sigaretten is sinds eind november 2019 verboden en kan worden bestraft met zware boetes of zelfs gevangenisstraf.

Gezondheit:

Raadpleeg ten minste 8 weken voor uw reis het meest recente medische advies per land van het ministerie van Buitenlandse Zaken (www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vakantie-en-reizen). Elke landspecifieke pagina bevat informatie over aanbevelingen voor vaccinaties, actuele gezondheidsrisico‘s of uitbraken van ziekten, en informatie over medische zorg in het buitenland. Er wordt aangeraden om inentingen te laten zetten tegen hepatitis A en tyfus. Diarree: Door een correcte aanpak kunt u dit voorkomen. Volg de volgende basisregels: filter of kook leidingwater antibacterieel, nuttig enkel origineel verpakte dranken en gebruik uitsluitend drinkwater om uw tanden te poetsen en voedingsmiddelen te wassen. Bak uw vlees goed voordat u het opeet, eet het niet rauw. Infectieziekten: Vraag voor uw reis naar India raad aan een medisch adviesbureau/een reisgeneesheer over mogelijke infectieziekten. Malaria: Met uitzondering van hoogtes boven ca. 1.500 meter bestaat er in India het heele jaar door een gemiddeld risico op besmetting met malaria. Vooral in het regenseizoen stijgt het aantal besmettingen. In India zijn de grote steden hier niet van vrijwaard. Vooral in Mumbai en Delhi werd de voorbije jaren een groter aantal malariabesmettingen opgetekend. De ziekte kan zich ook weken tot maanden na een verblijf manifesteren en wordt overgedragen door een steek van de bloedzuigende, ‘s nachts actieve Anopheles-mug. Indien er koorts optreedt in deze periode, is het noodzakelijk dat uw behandelende arts op uw verblijf in een malariagebied wijst. Welke medicijnen en hoe u ze inneemt, dient u absoluut met een tropenarts/reisarts te bespreken voor u ze effectief inneemt.
Er wordt aanbevolen om voldoende voorraad mee te nemen voor een zogenaamde noodtherapie. Er wordt echter niet aanbevolen om preventieve medicijnen in te nemen. In India bestaat bovendien het risico op namaakmedicijnen. Vanwege het risico op infecties door muggen wordt alle toeristen aangeraden om in de betreffende gebieden

• lichaamsbedekkende, felgekleurde kleding te dragen (lange broeken, lange hemden).
• vooral ‘s nachts (malaria) insectenwerend middel herhaaldelijk aan op alle vrije lichaamsdelen te brengen.
• evt. onder een muggennet slapen.

Medische verzorging:

In verre uithoeken van het land zijn de medische voorzieningen ontoereikend en voldoen ze meestal niet aan de Europese standaard op medisch, hygiënisch, technisch en organisatorisch vlak. De taalbarrière kan vooral op het platteland de communicatie aanzienlijk bemoeilijken. In de grote steden staan de medische voorzieningen in alle vakdisciplines vaak op een hoog of uitstekend niveau, wat ze ook veel duurder maakt. Daar is het niet ongebruikelijk dat er voor aanvang van de behandeling een ruime som moet worden voorafbetaald, iets waar het budget van een toerist bij zware ziekten en intensieve behandelingen vaak niet op voorzien is.
Betrouwbare medicijnen en een ononderbroken koelketen zijn niet overal gegarandeerd. Van medicijnen die ze regelmatig dienen in te nemen, moeten toeristen er voldoende naar India meebrengen. Om in te reizen, moeten ze hun arts ook om een Engelstalig attest vragen dat bewijst ze deze medicijnen nodig hebben. Houd er rekening mee dat er vooral in kleine apotheken in plaats van correcte medicijnen ook namaakproducten verkocht kunnen worden. Vooral chronisch zieken en personen die intensieve behandelingen nodig hebben, moeten zich bewust zijn van de gezondheidsrisico‘s van een reis naar India. Een toereikende, wereldwijd geldige ziektekostenverzekering en een betrouwbare repatriëringsverzekering worden principieel aanbevolen. De klant dient te garanderen dat hij lichamelijk en geestelijk in staat is de geselecteerde reis te ondernemen en dient zich daartoe op de hoogte te stellen van de voor deze reis vereiste fysieke en psychische conditie.

Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: juli 2022