Reisaanbeveling Europa Azië Amerika Afrika

Rome & Napels

  • Reizigers naar Italië moeten een „Gezondheidsverklaring“ invullen voordat ze naar Italië gaan. Bij het instappen in het vliegtuig kan deze verklaring ook worden ingevuld. Het formulier is te krijgen via de volgende link: https://www.esteri.it/mae/resource/doc/2020/08/modulo_rientro_da_estero__26_08_20_inglese.pdf
  • Voor reizigers uit Griekenland, Malta, Spanje en Kroatië – of degenen die daar de laatste 14 dagen voor vertrek hebben verbleven – is een negatieve COVID-19-test vereist, die niet ouder mag zijn dan 72 uur. Anders is een test bij binnenkomst noodzakelijk. Na binnenkomst uit deze landen is het verplicht de plaatselijke Italiaanse gezondheidsdienst in uw verblijfplaats in Italië (Dipartimento di prevenzione dell’azidenda sanitaria locale) hiervan in kennis te stellen.
  • Momenteel geldt een inreisverbod voor reizigers die de afgelopen 14 dagen in een van de volgende landen hebben verbleven of gereisd: Armenië, Bahrein, Bangladesh, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Chili, Colombia, Kosovo, Koeweit, Noord-Macedonië, Moldavië, Montenegro, Oman, Panama, Peru, Dominicaanse Republiek en Servië.
  • Op luchthavens worden gezondheidscontroles uitgevoerd met temperatuurmetingen. De mate van openstelling en toegang tot toeristische infrastructuur.
  • De mate van openstelling en toegang tot toeristische plaatsen verschilt van regio tot regio. Hotels, winkels, bars en restaurants kunnen heropenen in overeenstemming met strenge eisen op het gebied van infectiebescherming en hygiëne. Mond- en neusbescherming en wegwerphandschoenen worden op veel plaatsen voorgeschreven (bv. in winkels; wanneer de nodige afstand niet kan worden aangehouden). In openbare ruimtes geldt een algemene mondkapjesplicht van 18.00 tot 06.00 uur op plaatsen waar mensen zich kunnen verzamelen. Daarom moet er altijd een masker meegedragen worden. Overtredingen van de draagverplichting kunnen worden bestraft met boetes. Afstandsregels van 1-2 meter tussen personen zijn van toepassing. Temperatuurmetingen (meestal met voorhoofdscanners) worden vaak uitgevoerd vóór het betreden van faciliteiten (bijv. autoriteiten, musea, winkels, enz.). Als de temperatuur te hoog is, wordt de toegang geweigerd en kan de gezondheidsautoriteit van het land ook worden geïnformeerd om verdere maatregelen te nemen. Voor toegang tot veel faciliteiten is handdesinfectie met het ontsmettingsmiddel verplicht is.
  • Houd er rekening mee dat dit beleid op elk moment kan veranderen. Over eventuele wijzigingen wordt u ter plaatse geïnformeerd.