Reisaanbeveling Europa Azië Amerika Afrika

Portugal

  • Reizigers moeten bij binnenkomst informatie verstrekken over hun bestemming, de reden van hun reis en hun contactinformatie, ook tijdens hun verblijf in Portugal. De meertalige toegangskaart wordt door de luchtvaartmaatschappijen bewaard. Bovendien wordt de lichaamstemperatuur van iedereen die het land binnenkomt gemeten met behulp van infrarood meetapparatuur. Als de lichaamstemperatuur hoger is dan 38°C, zijn verdere onderzoeken en maatregelen van de gezondheidsautoriteiten, zoals zelfisolatie of huisquarantaine, te verwachten.
  • Iedereen moet in de openbare ruimte altijd een minimumafstand van twee meter aanhouden van alle personen die niet in hetzelfde huishouden wonen. Het dragen van een mond- en neuskapje in winkels en in het openbaar vervoer is verplicht. In geval van een overtreding kan een boete worden opgelegd.
  • Het openbare leven is op bijna alle gebieden hervat, zij het soms met een capaciteit- of tijdsbeperking. De beperkingen zullen naar verwachting ook voor de hotels blijven gelden. Restaurants zijn open, evenals bars en discotheken, maar met beperkte openingstijden. Beperkingen zijn te verwachten bij het gebruik van sportfaciliteiten, vooral wanneer het niet gaat om individuele buitensporten, zoals watersporten, tennis of golf.
  • Houd er rekening mee dat deze voorwaarden op elk moment kunnen veranderen. U wordt ter plaatse op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen.