Reisaanbeveling Europa Azië Amerika Afrika

8-daagse exclusieve cultuurhistorische reis met de beroemdste hoogtepunten van Ierland

Dublin – Clonmacnoise – Galway – Karstlandschap Burren – Cliffs of Moher – Cork – Rock of Cashel – Kilkenny

Dankzij onze ervaring en de vele tips van enthousiaste reisdeelnemers, presenteren wij u de bekendste hoogtepunten van Ierland, waaronder de Culturele Hoofdstad van Europa 2020 en 2021!

Uw reisverloop

1e dag: Reis naar Dublin

Dublin

Vandaag vliegen we naar Dublin, de betoverende hoofdstad van Ierland. Gelegen aan de monding van de rivier de Liffey biedt de stad niet alleen grote stadsflair, maar ook interessante maritieme invloeden. Op de luchthaven zal onze vriendelijke Nederlands sprekende / Engels sprekende reisleider ons ontmoeten en ons begeleiden naar onze moderne en geklimatiseerde touringcar. Vervolgens gaan we naar ons mooie hotel in de omgeving van Dublin, waar we de rest van de dag ontspannen en de eerste nacht doorbrengen.

2e dag: Whiskydestilleerderij & Clonmacnoise kloosterruïnes

Clonmacnoise kloosterruïnes

Na een ontspannen ontbijt vertrekken we vandaag naar de westkust van Ierland. Langs pittoreske, groene landschappen leidt onze reis ons eerst naar een whiskydestilleerderij. Naast de groene weiden is Ierland vooral bekend om de whisky‘s die gerijpt zijn in houten vaten. Als u wilt, leert u interessante feiten over het distilleren van whisky tijdens een rondleiding door de distilleerderij en kunt u de specialiteit zelf proeven. Daarna gaan we verder naar de beroemde Clonmacnoise kloosterruïnes (inclusief entree). Het is prachtig gelegen aan de rivier de Shannon en straalt zijn eigen mysterieuze charme uit. De omvangrijke ruïnes van een kathedraal, een ronde toren, verschillende Keltische kruizen en maar liefst zeven kerken staan in schril contrast met de afgelegen locatie van de plaats. Het was ooit een van de belangrijkste Europese centra voor religie en onderwijs. Met zijn vele hoge kruizen wordt het klooster uit de 6e eeuw beschouwd als een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Ierland. De komende 2 nachten verblijven we comfortabel in de omgeving van Claremorris / Clare.

3e dag: Ontdekkingsdag: Connemara Nationaal Park, Kylemore Abbey, Cong & ruïne Cong Abbey

Kylemore Abbey

Vandaag nemen we u graag mee op een prachtige, optionele dagtocht naar het idyllische Connemara. Het beroemde nationale park staat bekend om zijn uitgestrektheid, die Oscar Wilde ooit omschreef als ‘wilde schoonheid‘. De ongerepte en kleurrijke natuur van Connemara, met uitzicht op het Twelve Pins-gebergte bij Clifden, biedt een absoluut schilderachtig uitzicht dat u niet mag missen. Door de ongerepte natuur rijden we eerst naar Kylemore Abbey (inclusief entree). De oudste Ierse Benedictijner-abdij is prachtig gelegen direct aan een steile oever. Het voormalige kasteel kijkt terug op een lange geschiedenis als klooster en heeft een fraaie Victoriaanse tuin. Daarna gaat u verder naar het idyllische dorpje Cong, dat bekend werd als de filmset voor de beroemde film ‘The Quiet Man‘. De ruïnes van de Cong Abbey behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de regio. U zult versteld staan!

4e dag: Galway (culturele hoofdstad van Europa 2020 & 2021), Karstlandschap Burren & Cliffs of Moher

Cliffs of Moher

Na weer een ontspannen nacht in ons comforthotel gaan we op weg naar het zuiden. Onze eerste stop is Galway aan de westkust van het ‘Groene Eiland‘. Sinds 2014 is de havenstad één van de slechts 5 UNESCO filmsteden wereldwijd en is het ook de Europese culturele hoofdstad 2020 en 2021. Tijdens een rondleiding door de stad leren we deze ‘poort naar Europa‘ beter kennen. Na het verlaten van Galway rijden we door het fascinerende Karstlandschap van de Burren. Dit steenachtige landschap met maankarakter is beroemd om zijn zeldzame en unieke flora. Daarna rijden we naar de Cliffs of Moher (inclusief entree). De steile kliffen stijgen op een indrukwekkende manier verticaal tot bijna 200 m boven de zee. Via Limerick rijden we door naar ons mooie hotel in de omgeving van Kerry / West Cork, waar we de komende 2 nachten verblijven.

5e dag: Ontdekkingsdag: Ring of Kerry & Killarney Nationaal Park

Killarney Nationaal Park

Vandaag, met de Ring of Kerry en het Killarney Nationaal Park, staan u 2 heel bijzondere hoogtepunten te wachten. Ga met ons mee op deze interessante, optionele dagexcursie. Geniet van het adembenemende uitzicht op de panoramische kustweg, de Ring van Kerry. Deze wereldberoemde weg voert u langs ruige kusten, door groene landschappen en pittoreske kustplaatsen. In de middag heeft u tijd voor een ontspannen wandeling in het oudste nationale park van Ierland, Killarney Nationaal Park. Laat de indrukken van dit fascinerende land en zijn natuur op u inwerken. We eindigen de avond in ons hotel.

6e dag: Cork, Rock of Cashel & Kilkenny

Rock of Cashel

Na ons uitgebreide ontbijt gaan we naar Cork. Tijdens een informatieve stadstour leren we alles over de stad in het zuiden van het land. Daarna rijden we door naar Cashel en bezoeken we de Ierse bezienswaardigheid, de Rock of Cashel (inclusief entree). Het silhouet is al van veraf zichtbaar. Daarbovenop staat een indrukwekkende ruïne, ook wel de ‘Ierse Akropolis‘ genoemd. In de middag wacht ons een rondleiding door Kilkenny. We verkennen de middeleeuwse stad met zijn imposante Normandische kasteel uit de 12e eeuw en de wereldberoemde bierbrouwerij. We overnachten in de omgeving van Carlow / Wicklow / Portlaoise.

7e dag: Dublin

Dublin Castle

Vandaag zijn we terug in de Ierse hoofdstad Dublin. Het is een van de slechts vier UNESCO literatuursteden in de wereld, en was de woonplaats van de twee Nobelprijswinnaars voor literatuur, Oscar Wilde en James Joyce. Het is ook de grootste stad van het land en er valt heel wat te ontdekken. Tijdens een stadstour zien we Dublin Castle, St. Patrick‘s Cathedral en het schitterende stadhuis. Daarna hebt u nog wat vrije tijd. In de namiddag verkennen we de metropool tijdens een stadswandeling, een perfecte gelegenheid om Dublin nog beter te leren kennen. We overnachten in de omgeving van Dublin.

8e dag: Terugreis naar Nederland

Terugreis

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van het ‘Groene Eiland‘. Vele onvergetelijke momenten liggen achter ons. De transfer naar de luchthaven en de vlucht terug naar Nederland volgt.


Killarney Nationaal ParkKilkennyTerugreis

Voor u inclusief

 • Heen- en terugvlucht met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij³⁾ naar Dublin
  Inclusief hoteltransfers & luchthaventoeslagen
 • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer in geselecteerde comfort- of 4-sterrenhotels (nat. categorie)
  7× Iers ontbijt
 • Fascinerende rondreis in onze moderne touringcar met airconditioning met de beroemdste hoogtepunten van Ierland! Geniet van een spectaculair excursieprogramma + entrees (volgens programma), o.a. met:
  • Dublin
  • Clonmacnoise
  • Galway
  • Karstlandschap Burren
  • Cliffs of Moher
  • Cork
  • Rock of Cashel
  • Kilkenny
 • Gekwalificeerde, Nederlands sprekende / Engels sprekende studiereisleider
 • 24 uur arts op oproep


³⁾ bv. Aer Lingus (grootste luchtvaartmaatschappij van Ierland)

Uw extra’s op verzoek

Kylemore Abbey

Ontdekkerpakket:

Het pakket bevat de 2 dagtochten ’Connemara incl. Kylemore Abbey’ en ’Ring of Kerry & Killarney Nationaal Park’ alsmede de toegangsprijzen voor de whiskydestilleerderij met inbegrip van de whiskyproeverij: slechts € 179,– per persoon.

Genieterspakket:

Het pakket bevat dagelijks halfpension: slechts € 159,– per persoon.

Toeslag eenpersoonskamer:

€ 249,– per persoon (indien beschikbaar).

U zult enthousiast zijn over onze geselecteerde comfort- of 4-sterrenhotels !

Voorbeelden van hotels

Inclusief spectaculair excursieprogramma + entrees !

Klimaattabel

Vergelijking van de hoogste temperaturen

JanFebMrzAprMaiJunJulAugSepOktNovDez
Dublin78101215192119181386
Amsterdam2371218222423191473

Belangrijke informatie:

In elk van onze reislanden gelden wegens de COVID-19-pandemie momenteel andere regels en hygiënevoorschriften. Deze kunnen bovendien op korte termijn kunnen veranderen. Ook de regels voor toegang tot het land kunnen op elk moment veranderen. Om deze reden hebben we de belangrijkste informatie voor uw RSD-reis samengevat op https://www.rsd-reizen.nl/veiligreizen. De informatie wordt uiteraard regelmatig geactualiseerd. Controleer ook de website van het Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken voordat u vertrekt (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19).

Locatie:

De Republiek Ierland ligt in het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan en neemt ongeveer 80% van de oppervlakte van het eiland Ierland in beslag. In het noordoosten grenst het aan Noord-Ierland. De Ierse Zee scheidt het eiland van Groot-Brittannië. In het zuiden en zuidwesten is de Atlantische Oceaan de natuurlijke landsgrens.

Hoofdstad:

Dublin

Staatsvorm:

parlementaire democratische republiek. Staatshoofd sinds november 2011 is Michael D. Higgins. Regeringsleider sinds juni 2020 Premier Micheál Martin.

Religie:

ongeveer 84% rooms-katholiek, ongeveer 3% Anglicanen, 1% moslims en andere religies en kleinere groepen

Taal:

Iers en Engels

Klimaat:

gematigd zeeklimaat met frequente weersveranderingen en milde winters

Lokale tijd:

In Ierland geldt de Greenwich Mean Time (GMT) +1 met zomer-/wintertijdomschakeling. Het tijdsverschil met Nederland is het hele jaar door -1 uur.

Elektriciteit:

230 volt wisselstroom, 50 hertz. Een Adapter is nodig.

Inreisbepalingen voor Nederlandse staatsburgers:

Nederlanders hebben een paspoort of identiteitskaart nodig om Ierland binnen te komen, die ten minste geldig is voor de duur van het verblijf. Nederlanders hebben geen visum nodig. U kunt alleen juridisch bindende informatie en/of informatie over inreisbepalingen verkrijgen als u rechtstreeks contact opneemt met de ambassade of het consulaat-generaal van uw land van bestemming. Staatsburgers van andere landen wordt geadviseerd om bij de betreffende ambassade te informeren naar hun toelatingseisen. Het is uw verantwoordelijkheid om de benodigde visa aan te vragen en te overleggen. RSD aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid als u dit niet doet. Houd er rekening mee dat de toegang tot het land afhankelijk is van de goedkeuring van de immigratie-instanties (https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/ierland). RSD streeft ernaar om de informatie up-to-date te houden.

Reisleiding:

Uw reisbegeleiders zijn goed opgeleid en zullen uitvoerig vertellen over land, mensen, geschiedenis en cultuur. Daarnaast zullen ze u met raad en daad ter zijde staan. Ze zijn behulpzaam bij de verdeling van de kamers en zullen u bij aankomst begroeten. Daarbij wordt u tevens verder op de hoogte gesteld van alle belangrijke details van de reis. De voorpret kan beginnen: we hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld, met talrijke hoogtepunten. Het stelt u in de gelegenheid om de cultuur en het afwisselende landschap van Ierland te leren kennen en veel te weten te komen over het land en zijn bewoners.

Extra pakketten:

Uw reis omvat al een omvangrijk inclusief dienstenaanbod. Desgewenst kunt u uw vakantie nog verrijken met extra services. Wij adviseren u om de volgende pakketten aan te schaffen:
Genieterspakket: Het pakket bevat dagelijks halfpension: slechts € 159,–* per persoon.
Ontdekkerpakket: Het pakket bevat de 2 dagtochten ’Connemara incl. Kylemore Abbey’ en ’Ring of Kerry & Killarney Nationaal Park’ alsmede de toegangsprijzen voor de whiskydestilleerderij met inbegrip van de whiskyproeverij: slechts € 179,–* per persoon.
* Pakketprijzen kunnen variëren indien u ter plaatse boekt.

Banken / creditcards:

MasterCard, American Express en Visa worden in heel Ierland geaccepteerd. In het geval van andere creditcards moet de uitgever vóór de reis worden geraadpleegd om na te gaan of deze als betaalmiddel kunnen worden gebruikt. Contant geld kan met een ec/Maestro-kaart en pincode uit de geldautomaten worden opgenomen. Vraag uw bank vooraf naar mogelijke kosten of beperkingen. Banken in Ierland zijn meestal open van 09:30 tot 16:30 uur.

Douanevoorschriften:

De in- en uitvoer van goederen is onderworpen aan de regelgeving van de Europese Unie. Het beginsel van het ontbreken van fysieke controles aan de grens sluit steekproefsgewijze controle van het grensoverschrijdende verkeer niet uit. Voor nadere informatie over de invoer van goederen kunt u contact opnemen met de ambassade van het land van bestemming. Alleen daar kunt u wettelijk bindende informatie verkrijgen.
Informatie over de douanebepalingen voor het invoeren van goederen in Nederland vindt u op de website van de Nederlandse douane: www.belastingdienst.nl.

Veiligheidsadviezen per land:

Zakkenrollerij komt voor, vooral in de toeristische centra. Reizigers moeten daarom altijd letten op hun persoonlijke bezittingen en identiteitskaarten in winkels en restaurants of cafés. Een fotokopie van uw ID kan nuttig zijn als u deze kwijtraakt.
In Ierland kunnen van september tot december geïsoleerde lagedrukgebieden met zware storm en hevige regenval het land binnentrekken. Dit kan leiden tot grote overstromingen en schade aan de infrastructuur.

Bijzondere strafrechtelijke voorschriften:

Bindende informatie over specifieke strafrechtelijke bepalingen kan worden verkregen bij het Ierse ministerie van Justitie (Department of Justice) via de Ierse ambassade in Den Haag.

Gezondheid:

Raadpleeg ten minste 8 weken voor uw reis het meest recente medische advies per land van het ministerie van Buitenlandse Zaken (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vakantie-en-reizen). Elke landspecifieke pagina bevat informatie over aanbevelingen voor vaccinaties, actuele gezondheidsrisico‘s of uitbraken van ziekten, en informatie over medische zorg in het buitenland. Bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) krijgt u informatie over standaard vaccinaties en over de beschermingsduur ervan. Let er op dat deze bij u actueel zijn en eventueel worden opgefrist.

Medische verzorging:

De medische kosten moeten door de patiënt zelf worden betaald, tenzij er een spoedbehandeling wordt uitgevoerd in een openbaar ziekenhuis (public hospital). In Ierland hebben alle personen die in Nederland een wettelijke ziektekostenverzekering hebben, recht op behandeling indien dit dringend noodzakelijk is. Dit geldt voor artsen, tandartsen, ziekenhuizen, enz. die door de buitenlandse wettelijke ziektekostenverzekeringsinstelling zijn geautoriseerd. De Europese ziekteverzekeringskaart, die door de zorgverzekeraar wordt afgegeven, moet vóór de reis worden verkregen. Dit geeft recht op een noodbehandeling in het kader van het Ierse volksgezondheidsstelsel en moet rechtstreeks aan de arts of het ziekenhuis worden voorgelegd. Los daarvan is het sterk aanbevolen om voor de duur van uw verblijf in het buitenland een ziektekostenverzekering af te sluiten die risico‘s dekt die niet door de wettelijke ziektekostenverzekering worden gedekt (bijv. Noodzakelijke repatriëring naar Nederland in geval van ziekte, behandeling door privéartsen of in privéklinieken).
De klant moet ervoor zorgen dat zijn fysieke en mentale toestand verenigbaar is met de gekozen reis. De klant moet zich informeren of zijn/haar de fysieke mobiliteit en mentale autonomie verenigbaar zijn met deze reis.

Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: augustus 2022