Reisaanbeveling Europa Azië Amerika Afrika

08.11.2023

Reizen met RSD - voor mens, dier en milieu

RSD was een van de weinige Duitse bedrijven die een speciale prijs kreeg voor haar ecologische en sociale betrokkenheid in het toerisme. Dat heeft u recentelijk kunnen lezen.

Reizen met RSD betekent op een heel speciale manier mensen, dieren en het milieu beschermen. Bijvoorbeeld, wanneer RSD-reizigers op lokale excursies gaan komen ze in direct contact met de lokale bevolking. Of ze kunnen zich verwonderen over het natuurlijke en culturele UNESCO werelderfgoed.

Bijvoorbeeld in Cappadocië bij een bezoek aan de ongelooflijke grotkerken van Göreme, in Lycië bij een verkenning van het unieke oude Efeze, in India bij een bezoek aan de fascinerende Taj Mahal: Onze gekwalificeerde RSD-reisleiders leggen uit en begeleiden met grote zorg, maar moedigen ook acceptatie en respect voor lokale regels aan om unieke kunst- en cultuurschatten te beschermen.

Wanneer RSD-groepen reizen naar spectaculaire wilde dieren en natuurlijke landschappen zoals Zuid-Afrika’s Kruger National Park, de Galápagos Eilanden, het schildpaddenstrand op het Cypriotische schiereiland Karpaz: Onze RSD-reizigers bewonderen de flora en zijn enthousiast over exotische dieren. Maar ze komen niet te dichtbij om ze vooral niet te storen. RSD-vakantiegangers nemen onvergetelijke indrukken mee naar huis – en laten de natuur met rust.

En dan zijn er natuurlijk de vaak prachtige ontmoetingen met de lokale bevolking. Te denken valt aan de gezellige markten, pittoreske oude steegjes, een maaltijd delend met een familie in het Vietnamese kruidendorp Tra Que: Ondanks hun warmte en nieuwsgierigheid blijven respect en eerbied voor vreemde culturen en tradities een belangrijk aandachtspunt voor onze RSD-reizigers.

Mensen die met RSD reizen zijn meer dan alleen toeristen. Op hun bestemming worden ze ook gewaardeerde gasten die reizen met hart en met verstand.


terug naar overzicht