Reisaanbeveling Europa Azië Amerika Afrika

06.11.2023

Reizen med RSD beschermt mens en milieu in het bijzonder

Niet alleen woorden maar consequent handelen – voor het behoud van de natuur en het milieu, voor betere arbeidsomstandigheden, voor de toekomst van ons allemaal!

Travelife Partner

RSD Reiseservice Deutschland was een van de slechts zeven bedrijven in Duitsland die een jaar geleden erkend werd als „Travelife Partner“ – en deze belangrijke erkenning is nu verlengd. Met deze prijs erkent Travelife – een belangrijk, internationaal erkend toerisme-initiatief – RSD’s inzet voor sociale en ecologische duurzaamheid.

Dit betekent ook: Wie met RSD reist, kiest vooral voor de speciale bescherming van mens en milieu. RSD-gasten nemen actief verantwoordelijkheid.

De kernthema’s van de Travelife award zijn de sociale verantwoordelijkheid van het bedrijf – inclusief de arbeidsomstandigheden – evenals eerlijke bedrijfspraktijken, het bevorderen van culturele diversiteit en natuurlijk het naleven van duidelijke, duurzame milieunormen.

RSD is een van Europa’s grootste touroperators voor studiereizen met meer dan twee miljoen gasten. We hebben een uitgebreide catalogus met strenge duurzaamheidsrichtlijnen ontwikkeld. Ze moeten geïmplementeerd, gewaarborgd en gepromoot worden – door en voor iedereen die met RSD samenwerkt en voor ons werkt. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Op de reisbestemmingen worden alleen moderne touringcars met de laagst mogelijke CO2-uitstoot gebruikt.
  • RSD biedt ter plaatse geen excursies aan die schadelijk zijn voor mensen, dieren, planten of natuurlijke bronnen of die sociaal en cultureel onaanvaardbaar zijn. De getrainde gidsen begeleiden en adviseren de gasten van RSD, ook om lokale diensten, ambachten en producten te promoten.
  • RSD-medewerkers in het buitenland worden beschermd door een ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering in overeenstemming met de nationale wetgeving.
  • Zo papierloos mogelijk werken, afval scheiden en gecertificeerd gerecycled papier gebruiken – ook voor het afdrukken van brochures.

Dat RSD als grote touroperator wereldwijd een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt, blijkt ook al jaren uit onze steun aan hulpbehoevende kinderen in Nepal, Turkije, Ghana, Vietnam en Zuid-Afrika met verschillende projecten en inzamelingsacties. En RSD gaf royale financiële steun aan de archeologische opgravingen in het historische Myra in het zuidwesten van Turkije.

Bij RSD blijven we trouw aan ons motto:

Praat niet alleen – handel samen!


terug naar overzicht