Reisaanbeveling Europa Azië Amerika Afrika

03.04.2023

Geldinzamelingsactie voor slachtoffers aardbeving in Turkije en Syrië

RSD helpt ter plaatse met een donatie van € 25.000.

Meer dan 50.000 mensen verloren hun leven toen de aarde op 6 februari beefde in Turkije en Syrië. De verwoestende aardbeving bereikte een kracht van maar liefst 7,8 op de schaal van Richter.

Honderdduizenden mensen werden dakloos door de aardbeving, wegen en infrastructuur werden verwoest, ziekenhuizen, scholen en luchthavens werden zwaar beschadigd.

Al vele jaren bestaat er een nauwe vriendschap met de toeristische autoriteiten in Turkije. De touroperator RSD heeft al honderdduizenden reizigers naar dit indrukwekkende land vervoerd. Daarom was het snel duidelijk dat RSD ook zou helpen:

RSD, de lokale partnerbureaus en medewerkers van het concern doneerden in totaal meer dan € 25.000. En zo konden meerdere busjes vol met dringend noodzakelijke hulpgoederen zoals luiers, voedsel, hygiëneartikelen, kleding, dekens en kookgerei naar de mensen ter plaatse worden gebracht. De pakketten gingen vergezeld van een persoonlijke brief waarin de grote solidariteit en het medeleven van de RSD en de lokale instanties werd overgebracht.


terug naar overzicht