Reisaanbeveling Europa Azië Amerika Afrika

Luchthaven Amsterdam

Contakt:
Luchthaven Schiphol
Postbus 7501
1118 ZG Schiphol
Nederland

Luchthavencode: AMS
www.schiphol.nl


Route met de trein

Het station van de Nederlandse Spoorwegen (NS) ligt direct onder het luchthavengebouw en wordt aangedaan door talrijke stoptreinen, sneltreinen en intercity’s. Op het perron vindt u gratis bagagekarretjes.

Treinverbindingen met het buitenland

Schiphol beschikt over goede openbaar-vervoersverbindingen met het buitenland. Station Schiphol wordt bediend door verschillende treinen van en naar België en Duitsland.

Informatie over uw treinreis
Op de website van de Nederlandse Spoorwegen (NS) vindt u een reisplanner met snelle informatie over uw treinreis: www.ns.nl.

Nachttreinen
Wanneer u ‘s nachts of ‘s ochtends vroeg aankomt op of vertrekt van de luchthaven Schiphol, kunt u gebruik maken van het nachtnet van de NS. De nachttreinen pendelen ieder uur heen en weer tussen de stations Utrecht CS – Amsterdam CS – Schiphol – Leiden CS – Den Haag CS – Delft en Rotterdam CS. Voor meer informatie zie www.ns.nl.

De gemiddelde reistijd van en naar Schiphol vindt u hier.


Route met de bus

Wilt u met de bus naar Schiphol? Er is een groot aantal directe busverbindingen met de omliggende woonplaatsen.

Busverbindingen
De buspendeldiensten worden uitgevoerd door Schiphol Sternet, Zuidtangent en Interliner. De meeste lijnen rijden met regelmatige tussenpozen van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Op enkele trajecten rijden bovendien de hele nacht nachtbussen.

Verschillende buslijnen rijden direct naar het centrum van Amsterdam, naar de verschillende stadsdelen en naar Haarlem. Nadere informatie:
Tel.: + 31 (0) 38 339 47 41
Fax: + 31 (0) 38 339 48 91
E-mail: ahs@connexxion.nl

Waar kunt u in- en uitstappen?
Alle lijnen stoppen voor het in- en uitstappen direct voor winkelcentrum Schiphol Plaza (direct voor de aankomst- en vertrekhal).


Route met de auto

Als u met het vliegtuig op vakantie gaat en uw auto op de luchthaven wilt parkeren, hebt u verschillende parkeermogelijkheden:

Als u tenminste een week voor vertrek online reserveert en met creditcard of iDeal betaalt, kunt u gebruik maken van de aanbieding voor langparkeerders, Smart Parking. Met Smart Parking betaalt u het tarief dat voor u het voordeligst is.

  • Snel en comfortabel met uw eigen auto naar Schiphol
  • Uw auto staat veilig geparkeerd
  • Gratis buspendel naar de vertrekhal

Overige parkeermogelijkheden:

Als u korter dan een week voor vertrek reserveert, hebt u de keuze uit andere parkeermogelijkheden op de luchthaven Schiphol.

  • Als u uw auto drie dagen of langer wilt parkeren, is parkeerterrein Park & Travel 3 het voordeligst. Elke 10 minuten rijdt er een pendelbus naar de vertrekhal.
  • Als u uw auto op het niveau tussen Vertrekhal 2 en 3 parkeert, wordt de auto door de medewerkers van Valet Parking veilig voor u in de parkeergarage gezet.
  • Schiphol Excellence Parking: comfortabel parkeren, direct naast de terminal. Alleen voor bezitters van een creditcard, een abonnement of de Privium Plus Card.
  • Meer informatie over de parkeermogelijkheden op de luchthaven Schiphol krijgt u op nummer 0900 – 0141 (vanuit Nederland) of +31-207940800 (vanuit het buitenland).

Meer informatie en de mogelijkheid om een parkeerplaats te reserveren vindt u hier


Overige reismogelijkheden

Taxi:
U kunt kiezen uit een individuele taxi tot en met groeps- of businesstaxi. Een van de taxibedrijven is Schiphol TravelTaxi.

Reserveren kunt u hier.

Shuttles:
In de omgeving van de luchthaven Schiphol liggen talrijke hotels. Alle hotels bieden een haal- en brengservice van en naar Schiphol. Ook veel hotels in Amsterdam zelf bieden een shuttleservice voor de verbinding van en naar Schiphol.

Voor meer informatie:
Tel.: + 31 (0) 38 339 47 41
Fax: + 31 (0) 38 339 48 91
E-mail: ahs@connexxion.nl


terug naar Informatie & tips