Uw reisverloop

De ‘eeuwige stad‘ Rome en de hoogtepunten van Italië moet u ervaren! Vandaag is de tijd gekomen – zeg JA en ontdek de belangrijkste christelijke heiligdommen, geniet van het mooiste kustlandschap van de Middellandse Zee, het mysterieuze Pompeï en laat u inspireren door de Italiaanse levensvreugde.

1e dag: Vliegreis naar Rome

Welkom in de wereldstad Rome. Onze vriendelijke, Nederlands- of Engels sprekende reisleider verwelkomt ons op de luchthaven en begeleidt ons naar onze moderne bus. Dit brengt ons naar ons 4-sterrenhotel. Hier brengen we de eerste 4 nachten door.

2e dag: ‘Klassiek Rome‘ (UNESCO werelderfgoed)

Na het ontbijt gaan we naar het historische centrum van Rome, dat in 1980 tot UNESCO werelderfgoed werd verklaard. De ‘eeuwige stad‘ Rome werd in 753 voor Christus gesticht en was ooit het centrum van het Romeinse Rijk. In de 4e eeuw werd de stad met het Vaticaan het centrum van het christendom, wat het nu nog steeds is. Tijdens een stadsrondleiding bewonderen we enkele van de mooiste fonteinen van de Italiaanse hoofdstad. De bekendste is de indrukwekkende Trevifontein, de grootste fontein van de stad, 26 meter hoog en 50 meter breed. Andere hoogtepunten van de stadstour zijn de Piazza del Popolo, Bernini‘s Tritonfontein en de Vierstromenfontein. Ook de 18e eeuwse Spaanse Trap kan bewonderd worden. Het is een symbool van de Heilige Drie-eenheid en een van de beroemdste open trappen ter wereld.

3e dag: Ontdekkingsdag: Het oude Rome met Circus Maximus, Colosseum,
Forum Romanum & Pantheon

Vandaag nemen we u mee op een fantastische, optionele dagexcursie naar de oude schatten van de stad. Eerst bezoeken we het Circus Maximus, het grootste circus van het oude Rome. Het Circus Maximus werd vooral bekend door de talloze wagenrennen die er plaatsvonden. Met het prachtige Colosseum, de Constantijnboog en het Forum Romanum, dat we van buitenaf bekijken, en het wereldberoemde Pantheon, bezoeken we andere adembenemende hoogtepunten van Rome.

4e dag: Ontdekkingsdag: Vaticaan, Sint-Pietersbasiliek &
Sixtijnse Kapel (UNESCO werelderfgoed)

Op verzoek kunt u Vaticaanstad bezoeken, de bakermat van het christendom. De Heilige Stoel en dus ook Vaticaanstad zijn sinds 1990 UNESCO werelderfgoed. Voel de magie van het Sint-Pietersplein en bewonder wereldberoemde gebouwen zoals de Sint-Pietersbasiliek met Bernini‘s bronzen baldakijn. Bewonder de adembenemende fresco‘s van Michelangelo in de beroemde Sixtijnse Kapel – zonder in de rij te staan dankzij onze VIP-ingang! Natuurlijk bewonderen we ook het Vaticaanmuseum (inkom inbegrepen) met hun beroemde pauselijke kunstcollecties.

5e – 6e dag: Napels & Pompeï (2× UNESCO werelderfgoed)

Vandaag verlaten we Rome en volgen we de schilderachtige kust naar het zuiden. Verheug u op Napels. De betoverende kuststad ligt aan de prachtige Golf van Napels met uitzicht op de Vesuvius, een van de bekendste vulkanen van Europa. De stad inspireert met talloze historische bezienswaardigheden van een bijna 3.000 jaar oude geschiedenis. Men zegt niet voor niets in Italië ‘eerst Napels zien dan sterven‘. Tijdens een wandeling maken we kennis met de oude stad (ook een UNESCO werelderfgoed) en bewonderen we het klooster Santa Chiara, de Piazza Municipo, de Galleria Umberto en de Piazza Plebiscito. Vervolgens rijden we naar de wereldberoemde opgravingen van het oude Pompeï (inkom inbegrepen), een UNESCO werelderfgoed. Het wordt beschouwd als een indrukwekkende getuigenis van de manier van leven in de oudheid. We brengen twee nachten door in een 4-sterrenhotel in de omgeving van Napels/Sorrento. Op de 6e dag heeft u tijd om te ontspannen in uw hotel of om Napels op eigen gelegenheid te verkennen.

7e dag: Amalfikust (UNESCO werelderfgoed) & Sorrento

Vandaag wacht ons nog een bijzonder hoogtepunt van deze reis. We gaan naar de prachtige Amalfikust. Dit wordt beschouwd als een van de mooiste kusten ter wereld en is natuurlijk ook bekroond met een plaats op de werelderfgoedlijst. We rijden langs de Amalfikust in minibusjes en we bewonderen de schitterende kust en het adembenemende landschap. Daarna genieten we van de aangename sfeer bij een heerlijke Limoncello-proeverij, een nationaal drankje van Italië. Aan het eind van de dag bereiken we de stad Sorrento, die schilderachtig boven de witte kliffen ligt. Tijdens een rondleiding maken we kennis met de fascinerende stad en genieten we van een fantastisch uitzicht over de Golf van Napels. Daarna rijden we terug naar Rome en overnachten in ons 4-sterrenhotel in Rome.

8e dag: Terugreis

Vandaag moeten we afscheid nemen. Een fantastische studiereis vol belevenissen wordt afgesloten. We worden naar de luchthaven gebracht en vliegen terug naar Nederland vol mooie herinneringen.


Inclusief spectaculair excursieprogramma met o.a. 4 werelderfgoedplaatsen !

Voor u inclusief:

 • Heen- en terugvlucht met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij1) naar Rome
  Inclusief hoteltransfers & luchthaventoeslagen
 • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer in geselecteerde 4-sterrenhotels (nat. categorie)
  7× Italiaans ontbijtbuffet
 • Fascinerende cultuurhistorische 4-sterrenreis met de beroemdste UNESCO werelderfgoedplaatsen van Italië!
  Geniet van een spectaculair excursieprogramma o.a. met deze hoogtepunten:
  • Rome (Werelderfgoed)
  • Amalfikust (Werelderfgoed)
  • Napels (Werelderfgoed)
  • Pompeï (Werelderfgoed)
  • Limoncello-proeverij
  • Sorrento
 • Gekwalificeerde, Nederlands- of Engels sprekende studiereisleider (afhankelijk van beschikbaarheid)
 • 24 uur arts op oproep


1) Bijvoorbeeld Alitalia of KLM (lid van SkyTeam, de op één na grootste luchtvaartalliantie ter wereld)


Uw extra’s op verzoek

Ontdekkerpakket:

Het pakket bevat de 2 excursies ‘Oud Rome‘ en ‘Vaticaan, Sint-Pietersbasiliek & Sixtijnse Kapel‘: slechts € 179,– per persoon.

Toeslag eenpersoonskamer:

€ 199,– per persoon (indien beschikbaar).

Klimaattabel

Vergelijking van de hoogste temperaturen

 JanFebMrzAprMaiJunJulAugSepOktNovDez
Rome111316182328292927201513
Amsterdam2371218222423191473

Ligging:

In Zuid-Europa op het Apennijnse schiereiland. Buurlanden: Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië, San Marino, Vaticaanstad.

Oppervlakte:

301.277 vierkante kilometer.

Staatsvorm:

Republiek, parlementaire democratie met een tweekamersysteem. President Sergio Mattarella is sinds februari 2015 staatshoofd. De regeringsleider is sinds juni 2018 premier Giuseppe Conte.

Hoofdstad:

De hoofdstad van Italië is sinds 1871 Rome met ongeveer 2,9 miljoen inwoners.

Religie:

Overwegend rooms-katholiek, ook ongeveer 1,3 miljoen moslims, ongeveer 550.000 protestanten, 230.000 Jehova‘s Getuigen, 200.000 boeddhisten, 110.000 hindoes en 40.000 joden.

Taal:

De nationale taal is het Italiaans. Officieel erkende minderheidstalen zijn ook Friulian, Ladinisch, Duits, Sloveens, Occitaans, Frans, Frankoprovençal, Albanees, Grieks, Sardijns, Catalaans en Kroatisch.

Klimaat:

In Italië is het klimaat zeer verschillend van noord naar zuid. In het noorden heerst een streng klimaat met zeer koude winters en zeer warme zomers met een hoge luchtvochtigheid. In het midden van het land is het klimaat gematigd, terwijl in het zuiden en op de eilanden de winters altijd mild zijn en de zomers erg warm en vochtig.

Elektriciteit:

Het elektriciteitsnet van Italië is 230 V / 50 Hertz. De stopcontacten voldoen aan de Europese richtlijnen. Een adapter is meestal niet nodig (behalve voor L-contactdozen in oude gebouwen).

Plaatselijke tijd:

Heel Italië behoort tot de Midden-Europese Tijdzone, Greenwich Mean Time +1 (GTM+1) met gebruik van de zomertijd.

Telefoneren:

Het netnummer voor langeafstandsgesprekken van Nederland naar Italië is 0039. Voor oproepen naar Nederland gebruikt u de landencode 0031 (+31). De 0 voor het netnummer wordt telkens weggelaten.

Inreisbepalingen voor Nederlandse staatsburgers:

Voor een toeristische reis naar Italië, die niet langer duurt dan 90 dagen, volstaat het voor mensen met de Nederlandse nationaliteit om een geldige identiteitskaart mee te nemen. Voor de inreis naar Italië hoeft geen visum te worden aangevraagd. Staatsburgers van andere landen wordt aangeraden bij de Italiaans ambassade te informeren naar de voor hen geldende inreisbepalingen. Italië is partij bij het Europees Verdrag van 13 december 1957 tot regeling van het personenverkeer tussen de lidstaten van de Raad van Europa. Andere reisdocumenten dan de tijdelijke identiteitskaart mogen niet meer dan een jaar geleden zijn verlopen. De eisen die individuele luchtvaartmaatschappijen aan de identiteitsdocumenten stellen, wijken gedeeltelijk af van de nationale regelgeving. Daarom is het aan te raden om alleen met geldige reisdocumenten te reizen. Deze toegangsregelingen zijn in principe van toepassing op alle burgers van de Europese Economische Ruimte (EER). U kunt alleen juridisch bindende informatie en/of informatie over inreisbepalingen verkrijgen als u rechtstreeks contact opneemt met de ambassade of het consulaat-generaal van uw land van bestemming. Staatsburgers van andere landen wordt geadviseerd om bij de betreffende ambassade te informeren naar hun toelatingseisen. Het is uw verantwoordelijkheid om de benodigde visa aan te vragen en te overleggen. RSD aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid als u dit niet doet. Houd er rekening mee dat de toegang tot het land afhankelijk is van de goedkeuring van de immigratie-instanties.

Reisleiding:

Uw reisbegeleiders zijn goed opgeleid en zullen u uitvoerig vertellen over land, mensen, geschiedenis en cultuur. Daarnaast zullen ze u met raad en daad ter zijde staan. Ze zijn behulpzaam bij de verdeling van de kamers en zullen u bij aankomst begroeten. Daarbij wordt u tevens verder op de hoogte gesteld van alle belangrijke details van de reis. De voorpret kan beginnen: we hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld met talrijke hoogtepunten. Het stelt u in de gelegenheid om de cultuur en het afwisselende landschap van Italië te leren kennen en veel te weten te komen over het land en zijn bewoners.

Extra pakketten:

Uw reis omvat al een omvangrijk inclusief dienstenaanbod. Desgewenst kunt u uw vakantie nog verrijken met extra services. Wij adviseren u om de volgende pakketten aan te schaffen:

Genotpakket: Het pakket bevat 7× diner (3-gangen menu met typische streekgerechten): slechts € 139 per persoon.
Ontdekkerpakket: Het pakket bevat de 2 excursies ‘Oud Rome‘ en ‘Vaticaan, Sint-Pietersbasiliek & Sixtijnse Kapel‘: slechts € 179 per persoon.
Ontdekkerspakket 2: Het pakket bevat de entree voor het Colosseum en het Forum Romanum: slechts € 49 per persoon.

Valuta / banken / kredietkaarten:

Italië is lid van de Europese Unie en de Europese Monetaire Unie. Daardoor is de euro het officiële betaalmiddel in Italië. Sinds 2001 is de euro het officiële betaalmiddel in Italië. Aankopen kunnen contant of met de meest gangbare creditcards worden gedaan. Normaal gesproken worden de symbolen van de geaccepteerde creditcards getoond bij de ingang van de winkel. Als u met een creditcard betaalt, dient u uw identiteitskaart te tonen. Bij banken worden ook reischeques (in dollars of euro‘s) gewisseld. Geld opnemen aan geldautomaten is ook mogelijk met EC/ Maestro-kaarten. Er kunnen echter hoge bankkosten van toepassing zijn. De bovengrens voor contante betalingen in Italië is 3.000 euro.

Douanevoorschriften:

De in- en uitvoer van goederen is onderworpen aan de regelgeving van de Europese Unie. Het beginsel van het ontbreken van fysieke controles aan de grens sluit steekproefsgewijze controle van het grensoverschrijdende verkeer niet uit. Voor nadere informatie over de invoer van goederen kunt u contact opnemen met de ambassade van het land van bestemming. Alleen daar kunt u wettelijk bindende informatie verkrijgen. Informatie over de douanebepalingen voor het invoeren van goederen in Nederland vindt u op de website van de Nederlandse douane: www.belastingdienst.nl.

Bijzondere strafrechtelijke voorschriften:

Het helpen en aanzetten tot illegale binnenkomst is in Italië strafbaar met gevangenisstraf en boetes. Speciale voorzichtigheid is daarom geboden bij het meenemen van lifters. In Rome legt het stadsbestuur draconische straffen op voor de bescherming van monumenten, bijvoorbeeld voor het tappen van water uit de Trevi-fontein of voor een picknick op de Spaanse Trappen.

Veiligheidsadviezen per land:

Criminaliteit: Vooral in toeristische centra is voorzichtigheid geboden tegen zakkenrollen en kleine criminaliteit. In het bijzonder moeten gevallen van trucfraude worden vermeld waarin toeristen worden afgeleid (bv. door mensen tegen het lijf te lopen, enz.) en vervolgens door medeplichtigen worden beroofd. Daarom geldt hetzelfde als voor elke vakantie: Neem alleen het essentiële mee als u een wandeling maakt. U dient grotere hoeveelheden contant geld en originele identificatiedocumenten in de hotelkluis op te bergen. Neem eventueel een beveiligde (pincode) creditcard mee. Neem fotokopieën van uw documenten mee op uw reis. Als alternatief kunt u de bestanden opslaan op uw privé-e-mailaccount en zijn ze dus wereldwijd toegankelijk. Draag geen tassen of camera‘s aan de wegkant wanneer u een wandeling maakt om diefstal met een motorfiets te voorkomen. In Napels moet u voorzichtig zijn met waardevolle horloges en sieraden, die bij voorkeur gestolen worden.

Gezondheid:

Inentingen: Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt voor kinderen en volwassenen de standaardvaccinaties aan (www.zorginstituutnederland.nl).

Medische verzorging:

In Italië hebben alle personen die in Nederland wettelijk verzekerd zijn, recht op behandeling (voor zover de behandeling dringend noodzakelijk is) van artsen, tandartsen, ziekenhuizen, etc. die toegelaten zijn door de buitenlandse wettelijke ziektekostenverzekering. De Europese ziektekostenverzekeringskaart (EHIC) of het vervangingscertificaat (beide documenten zijn verkrijgbaar bij uw zorgverzekeraar) moet als bewijs hiervan worden overgelegd. Onafhankelijk hiervan wordt dringend aanbevolen om voor de reis een aanvullende ziektekostenverzekering af te sluiten die kosten dekt die niet door uw standaard ziektekostenverzekering worden afgedekt. Denk hierbij aan repatriëring naar Nederland in het geval van ziekte, behandeling bij particuliere artsen of privé-ziekenhuizen etc. Nadere informatie hierover is te vinden op de website www.zorginstituutnederland.nl van de Hulpkas voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering. Uw zorgverzekeraar kan u verder informeren over de geldende regelgeving.
De klant moet garanderen dat hij lichamelijk en geestelijk in staat is om de geselecteerde reis te ondernemen en moet zich hiervoor op de hoogte stellen van de voor deze reis vereiste fysieke en psychische conditie.

Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: augustus 2020

U zult enthousiast zijn over onze 4-sterrenhotels !

Voorbeelden van hotels

Vergroting: