Verloop van uw reis

Deze betoverende cultuurhistorische reis voert ons langs de spectaculairste bezienswaardigheden van Israël. Fascinerend UNESCO werelderfgoed, ruïnes die bol staanvan geschiedenis en landschappen om bij weg te dromen. Beleef de interessante facetten van het ‘Heilige Land‘ vanop de eerste rij. De wieg van het christendom en het jodendom zal u versteld doen staan!

1e dag: Heenreis naar Tel Aviv

Vlucht naar Tel Aviv. Onze Engelssprekende reisleider heet u hartelijk welkom. Transfer naar ons comfortabele hotel aan de Israëlische kust.

2e dag: Haifa, Baha‘i tuinen, Akko & Safed (2× UNESCO werelderfgoed)

We gaan naar de havenstad Haifa naar de fascinerende hangende Baha‘i-tuinen – terecht een UNESCO werelderfgoed. In Akko wandelen we vervolgens door de pittoreske oude stad, ook een fantastisch UNESCO werelderfgoed. We bewonderen de oude kruisvaardershaven en de verborgen ondergrondse zaal van de legendarische Orde van de Tempeliers (inclusief entree). Daarna gaan we verder naar Safed, een van de 4 heilige steden van Israël. We lopen door de smalle steegjes langs de twee bezienswaardige synagogen. De volgende 2 nachten brengen we door in Galilea.

3e dag: Meer van Tiberias, Galilea, Kafarnaüm, Tabgha & de Berg der Zaligsprekingen

Vandaag ontdekken we meer over de oorspronkelijke manier van leven in een Israëlische kibboets (entree inbegrepen). Een gemeenschap waar de bewoners samen leven en werken. Daarna gaan we naar het sprankelende Meer van Tiberias, waar u naar wens kunt genieten van een boottocht met een prachtig uitzicht. Op de noordelijke oever van het meer ligt het voormalige vissersdorp Kafarnaüm, de woonplaats van Petrus. In het dorp Tabgha bezoeken we de ‘Broodvermenigvuldigingskerk’ met haar bijzondere mozaïekvloer. Kort daarna komen we bij de ‘Berg der Zaligsprekingen’ waar Jezus zijn openbare optreden begon. Door het adembenemend landschap voert onze weg terug naar Galilea.

4e dag: Nazareth, oude Scythopolis, Jericho, Qumran & Bethlehem

Vandaag bezoeken we Nazareth met de beroemde St. Jozef-kerk, de fontein van de Maagd Maria en de beroemde Annunciatiebasiliek, waar de aartsengel Gabriël aan de Maagd Maria verscheen. Door de vruchtbare Jordaanvallei rijden we naar Beit She‘an, het oude Scythopolis. In het Archeologisch Nationale Park (inclusief entree) bekijken we de opgravingen van deze ooit prachtige stad. Verder naar het zuiden komen we aan in Jericho, de oudste nog steeds bewoonde stad. Tijdens een wandeling door de schilderachtige oude binnenstad hebben we de ‘Berg der Verzoeking’ altijd in zicht. Voor ons ligt een ander hoogtepunt: de archeologische site van Qumran (inclusief entree), beroemd vanwege de ontdekking van het oudst bekende Bijbelse manuscript. In Bethlehem (Palestina) bezoeken we de plaats van de kribbe van Jezus Christus en de beroemde Geboortekerk. We blijven de komende vier nachten in het comfortabele hotel in Jeruzalem.

5e dag: Olijfberg & oude stad Jeruzalem (UNESCO werelderfgoed)

We rijden door een prachtig landschap we naar de Olijfberg. Het uitzicht op Jeruzalem is fantastisch. We bezoeken het oude stadsgedeelte van Jeruzalem (UNESCO werelderfgoed) en zien van veraf al de beroemde Koepel van de Rots en de heilige Klaagmuur. We lopen naar de Sint-Annakerk, de oudste nog behouden kruisvaarderskerk. Direct daarnaast vinden we de Bron van Bethesda, de plaats waar Jezus de verlamde man genezen zou hebben. We volgen over de ‘Via Dolorosa’ de kruiswegstaties en komen uit bij de Heilig Grafkerk. Dan komen we in de Joodse wijk – een onvergetelijke tocht door de oudheid. We wandelen over de Cardo Maximus, eens de hoofdstraat van het Byzantijnse Jeruzalem. Vervolgens bezoeken we de wereldberoemde berg Sion met de Dormitio-abdij, de Avondmaalszaal en het graf van David.

6e dag: Jeruzalem

Vandaag is er genoeg tijd voor ontspanning en nieuwe ontdekkingen. Sommige ontspannen in het hotel of maken een wandeling. Anderen gaan zelf de omgeving verkennen en genieten van de natuur en culturele bezienswaardigheden. Het is de moeite waard om bijvoorbeeld de orthodoxe buurt Mea Shearim, het Israëlische parlement (ook wel de Knesset genaamd) en de Knesset Menorah, een bronzen zevenarmige kandelaar te bekijken.

7e dag: Ontdekkingsdag – Dode Zee & Masada (UNESCO werelderfgoed)

Een unieke, optionele dagexcursie zorgt vandaag voor een onvergetelijke ervaring. Op de westelijke oever van de Dode Zee verkennen we het romantische oaselandschap van het Nationaal Park ‘Ein Gedi’. Op een afgelegen rotsplateau bevindt zich het UNESCO wereldcultuurerfgoed Masada. Een kabelbaan brengt u comfortabel omhoog naar de eens zo machtige bergvesting. In 70 AD was dit het laatste bolwerk van de Joden bij hun heroïsche strijd tegen de Romeinen. Voordat we beginnen aan de terugweg heeft u de mogelijkheid om een duik te nemen in de Dode Zee. Het hoge zoutgehalte en maakt het zwemmen tot een unieke ervaring.

8e dag: Terugreis

Vandaag nemen we afscheid van het ‘Heilige Land’. Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Nederland.


Voor u inclusief

 • Heen- en terugvlucht met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij3) naar Tel Aviv
  Inclusief hoteltransfers & luchthaventoeslagen
 • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer in geselecteerde comforthotels:
  – 1 overnachting aan de Israëlische kust
  – 2 overnachtingen in Galilea
  – 4 overnachtingen in Jeruzalem
  7× royaal ontbijtbuffet
 • Fascinerende cultuurhistorische reis in onze moderne touringcar met airconditioning met de meest beroemde hoogtepunten van Israël !
  Geniet van een spectaculair excursieprogramma + entrees (volgens programma) o.a. met:
  • Safed
  • Akko (Werelderfgoed)
  • Baha‘i tuinen (Werelderfgoed)
  • Meer van Tiberias
  • Galilea
  • Kafarnaüm
  • Tabgha
  • Berg der Zaligsprekingen
  • Nazareth
  • Jordaanvallei
  • Scythopolis
  • Jericho
  • Qumran
  • Olijfberg
  • Bethlehem
  • Jeruzalem (Werelderfgoed)
 • Gekwalificeerde, Engels sprekende studiereisleider
 • 24 uur arts op oproep


3) bv. Turkish Airlines (beste Europese luchtvaartmaatschappij 2011 – 2016 volgens Sky Trax World Airline Award) met overstap in Istanbul heen en terug naar Israel. 


Uw extra’s op verzoek

Genieterspakket:

Het pakket omvat het comfortabele halfpension met 6 x uitgebreid buffet met internationale specialiteiten en een avondsnack op de dag van aankomst: slechts € 159,– per persoon.

Ontdekkerpakke:

Het pakket omvat de dagexcursie ‘Dode Zee & Massada (Werelderfgoed)’ en de ‘boottocht op het Meer van Tiberias’: slechts € 149,– per persoon.

Toeslag eenpersoonskamer:

Toeslag eenpersoonskamer: € 299,– per persoon/reis (indien beschikbaar).

U zult enthousiast zijn over onze geselecteerde comforthotels !

Voorbeelden van hotels

Inclusief excursieprogramma + entrees met o.a. 3 werelderfgoedplaatsen !

Klimaattabel

Vergelijking van de hoogste temperaturen

 JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Jeruzalem121416222526303028252215
Amsterdam1271117212422181363

Staatsvorm:

Sinds 14 mei 1948 is Israël onafhankelijk. Parlementaire democratie; geen geschreven grondwet, maar afzonderlijke fundamentele wetten. Parlement: Knesset, éénkamerstelsel met 120 zetels. Parlementsverkiezingen volgens evenredige vertegenwoordiging om de vier jaar. President van de staat Israël: Reuven Rivlin ambtsaanvaarding 24/07/2014. De president wordt om de zeven jaar door het parlement verkozen.

Hoofdstad:

Jeruzalem.

Religie:

74,9% joden, 17,52% moslims, 1,9% christenen, 1,63% druzen, 3,98% andere.

Taal:

Hebreeuws, Arabisch. Handelstaal: Engels.

Klimaat:

Drie klimaatzones: kuststreek – vochtige en hete zomer, milde en regenachtige winter (bv. Tel Aviv); bergen – warme en droge zomer, koude winter (bv. Jeruzalem); woestijn – hete en droge zomer, milde winter (bv. Negev).

Plaatselijke tijd:

In Israël is er een omschakeling van zomertijd/ wintertijd. Hiermee is het tijdsverschil met Nederland in het hele jaar +1 uur.

Elektriciteit:

230 Volt wisselstroom, 50 Hz. Er is een adapter noodzakelijk.

Telefoneren:

De landcode om van Nederland naar Israël te bellen, is 0972. Van Israël naar Nederland toetst men 0031 (+31) voor, de 0 uit het zonenummer valt weg.

Land en mensen:

In Israël is het gebruikelijk om een drinkgeld te geven. Net zoals in Amerika is het in de dienstverlenende beroepen een deel van het inkomen. Bovendien symboliseert het ook een erkenning voor de geleverde prestatie. Bij groepsreizen adviseren wij voor de reisleider ca. 2-3 EUR per dag per persoon en voor de buschauffeur ca. 1,50 EUR per dag per persoon. Vanzelfsprekend blijft echter het geven van drinkgeld en de hoogte ervan een vrijwillige, persoonlijke beslissing.
In Tel Aviv en omgeving geldt een waarschuwing voor soms heel sterke stromingen. Reizigers blijven beter dicht bij het strand en zwemmen best niet te ver in zee. Het is aanbevolen om enkel te baden aan bewaakte stranden en rekening te houden met de vlaggen aan het strand en de bevelen van de redders op elk moment op te volgen.

Inreisbepalingen voor Nederlandse staatsburgers:

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben geen visum nodig om Israël in te reizen, indien ze er niet langer dan 3 maanden blijven. Uw paspoort moet ten minste nog 6 maanden geldig zijn op de dag waarop u Israël verlaat. Reizigers die via de luchthaven Ben Gurion komen, krijgen een toegangskaart in plaats van een stempel in hun paspoort. Laat uw toegangskaart in uw paspoort zitten totdat u vertrekt. Zorg dat u bewijs bij u hebt van aansluitende vluchten of terugvluchten.
Inreizen in het Palestijns gebied (Westelijke Jordaanoever) vanuit Israël:
In principe kunnen Nederlandse staatsburgers zonder probleem van Israël naar de Westelijke Jordaanoever reizen, rekening houdend de openingstijden van de grensovergangen. De grensovergangen naar de Palestijnse gebieden tussen Israël en de Westelijke Jordaanoever en tussen Jordanië en de Westelijke Jordaanoever staan onder controle van de Israëlische overheid en kunnen zonder voorafgaande waarschuwing gesloten worden.
Indien u vanuit Israël via de luchthaven Ben Gurion reist, moet u rekening houden met tijdsintensieve veiligheidscontroles van uw bagage en ondervragingen van de reizigers. Het wordt aangeraden om zich op tijd naar de luchthaven te begeven. Indien er elektronische apparaten, vooral laptops, door de Israëlische veiligheidsdiensten in beslag genomen worden voor verder onderzoek, worden ze doorgaans na één tot drie dagen nagestuurd naar de verblijfplaats van de reiziger.
Wettelijk correcte informatie en/of extra informatie over de inreisbepalingen ontvangt u slechts bij de ambassade zelf of bij de consulaat-generaal van uw land waar u naartoe reist. Staatsburgers van andere landen wordt aangeraden om de voor hen geldende inreisbepalingen bij de betreffende ambassade op te vragen. U bent er zelf voor verantwoordelijk om evt. vereiste visums aan te vragen en bij u te hebben. Inreisvoorschriften zijn aan verandering onderhevig. RSD street ernaar om de informatie up-to-date te houden.

Reisleiding:

Uw reisbegeleiders zijn goed opgeleid en zullen u uitvoerig vertellen over land, mensen, geschiedenis en cultuur. Daarnaast zullen ze u met raad en daad ter zijde staan. Ze zijn behulpzaam bij de verdeling van de kamers en zullen u bij aankomst begroeten. Daarbij wordt u tevens verder op de hoogte gesteld van alle belangrijke details van de reis. De voorpret kan beginnen: we hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld, met talrijke hoogtepunten. Het stelt u in de gelegenheid om de cultuur en het afwisselende landschap van Israël te leren kennen en veel te weten te komen over het land en zijn bewoners.

Extra pakketten:

Uw reis omvat al een omvangrijk inclusief dienstenaanbod. Desgewenst kunt u uw vakantie nog verrijken met extra services. Wij adviseren u om de volgende pakketten aan te schaffen:
Genieterspakket: Het pakket bevat een comfortabel halfpension, d.w.z. 6× uitgebreid buffet‘s avonds met internationale specialiteiten en 1× avondsnack op de dag van aankomst: slechts € 159 per persoon.
Ontdekkerpakket: Het pakket bevat de daguitstap ‘Dode Zee & Masada (Werelderfgoed)‘ en de ‘Boottocht op het Meer van Tiberias‘: slechts € 149 per persoon.

Valuta / banken / kredietkaarten:

De valuta is de Israëlische Nieuwe Sjekel (ILS). 1 sjekel = 100 agorot. Koers (februari 2020): 1 EUR = 3,75 ILS; 1 ILS = 0,27 EUR.
Het is aanbevolen om geld pas ter plaatse te wisselen. Dit kunt u doen in hotels, postkantoren, wisselkantoren en banken. De openingstijden van de banken zijn doorgaans: zo – vr 08:30 – 12:00 uur en daarnaast zo, di en do ook van 16:00 – 18:00 uur. Aan den meeste geldautomaten kunt u met een bankkaart of een kredietkaart geld afhalen. Met een bankkaart wel enkel indien er een maestro- of een cirruslogo op de automaat afgebeeld staat. Er kunnen ook kosten ontstaan. De meeste grotere winkels, hotels en restaurants aanvaarden kredietkaarten als betaalmiddel. Ook hier kunnen eventueel kosten ontstaan. Een bankkaart wordt maar zelden als betaalmiddel aanvaard.

Douanevoorschriften:

De in- en uitvoer van geldmiddelen (cash geld, betaalcheques, reischeques) ter waarde van in totaal 80.000 ILS moet aangemeld worden. Het betreffende ‘Douaneformulier nr. 84‘ kan telefonisch via +972 2 658 7777 opgevraagd worden. Meer informatie over de douaneregels inzake invoer van goederen vindt u bij de ambassade van het land waar u naartoe reist. Enkel daar kunt u wettelijk correcte informatie verkrijgen. De douaneregelgeving voor Nederland kunt u vinden op de website van de Nederlandse douane (www.belastingdienst.nl/douane) of u kunt bellen voor meer informatie.

Veiligheidsadviezen per land:

Tot op heden zijn er geen aanwijzingen dat buitenlandse bezoekers het doelwit zijn van geweld. Toch wordt vooral in Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever aangedrongen op verhoogde waakzaamheid. Reizigers laten mensenmassa‘s beter links liggen en laten zich als bezoeker van de oude stadskern van Jeruzalem of andere kwetsbare plaatsen beter begeleiden door personen die de plaats door en door kennen. Het wordt afgeraden om de oude stadskern van Jeruzalem in het donker te bezoeken.
De Westelijke Jordaanoever (Westoever) staat sinds 1967 onder militaire bezetting en is onderverdeeld in gebieden met verschillende bestuursvormen. Er zijn talrijke checkpoints en geblokkeerde straten, vooral tussen Israël en Jeruzalem enerzijds en de Westelijke Jordaanoever anderzijds, maar ook binnen de Westelijke Jordaanoever.
Voor de Westelijke Jordaanoever geldt dat grensovergangen naar Israël ook zonder voorafgaande waarschuwing gesloten kunnen worden. Zelfs met hulp van de ambassade Tel Aviv of het consulaat in Jeruzalem kunt u de grens dan onmogelijk nog oversteken richting Israël. Vooral aan checkpoints, maar ook in de grotere steden van de Westelijke Jordaanoever kunnen er spontaan protestmanifestaties gehouden worden. In dat geval bent u beter extra voorzichtig. Voor een verblijf in Israël is de bevoegde consulaire post de ambassade in Tel Aviv, voor een verblijf in de Palestijnse gebieden is dat het consulaat in Jeruzalem. Als bevoegde instantie vult u diegene in, in wiens ambtsgebied u zich het meest ophoudt. De veiligheidstoestand kan snel omslaan. Het is aanbevolen om voor en tijdens uw reis naar Israël op de hoogte te blijven van de huidige ontwikkelingen.

Bijzondere strafrechtelijke voorschriften:

Homoseksuele handelingen door mannen zijn strafbaar in de Palestijnse gebieden. Tot op heden is er echter geen geval gekend waarin buitenlanders wegens homoseksuele handelingen strafrechtelijk vervolgd werden. Veel erger nog dan de strafrechtelijke vervolging is echter de maatschappelijke discriminatie. Homoseksualiteit is nog altijd een sociaal en religieus taboe in de Westelijke Jordaanoever.

Gezondheid:

Vaccinaties: Het wordt absoluut aanbevolen om zich in te enten tegen poliomyelitis (kinderverlamming). Dit vaccin bevat inentingen tegen tetanus, difterie, pertussis (kinkhoest), evt. ook tegen bof, mazelen, rubella, pneumokokken en influenza. Hepatitis A en bij lang verblijf of bij extreme blootstelling ook hepatitis B en hondsdolheid zijn de aanbevolen inentingen.
Diarree: Met diarree beginnende ziektes kunnen meestal voorkomen worden door een correcte hygiëne qua voedingsmiddelen en drinkwater. Enkele basisregels: Drink uitsluitend water waarvan de oorsprong gekend is, bv. koolzuurhoudend flessenwater, nooit kraantjeswater. Gebruik in noodgevallen gefilterd, gedesinfecteerd en gekookt water. Gebruik onderweg ook zo veel mogelijk drinkwater om de vaat te doen en uw tanden te poetsen. Wat voedingsmiddelen betreft: koken of zelf schillen. Houd vliegen altijd ver weg van uw eten. Was zo vaak mogelijk uw handen met zeep, maar zeker altijd nadat u naar het toilet bent gegaan en altijd voordat u eten bereidt of aan tafel gaat. Gebruik handontsmetting overal waar u ze vindt en gebruik wegwerphanddoekjes.
Infectieziekten: Enkele door muggen of teken overdraagbare ziekten komen er voor, maar zijn veeleer zeldzaam (bv. leishmaniasis, West-Nijl koorts, Phlebotomus koorts). Gebruik insectenwerende middelen (bv. repellenten, muggennet, kleding met lange mouwen).

Medische verzorging:

De medische voorzieningen in Israël staan op een zeer goed niveau. Voor medische zorgen kunt u uitsluitend terecht in het daarvoor perfect uitgeruste gezondheidsnetwerk van de overheid. In de Palestijnse gebieden is het niveau van de medische voorzieningen duidelijk beperkter. Ziekenwagens mogen de grens met Israël niet oversteken. Een ziekteverzekering met dekking in het buitenland en repatriëring in geval van nood is zeker aan te raden. Zeker indien u al aan een ziekte lijdt, vraagt u best raad aan een medisch adviesbureau/ een reisgeneesheer gespecialiseerd in tropische ziektes.

De klant dient te garanderen dat hij lichamelijk en geestelijk in staat is de geselecteerde reis te ondernemen en dient zich daartoe op de hoogte te stellen van de voor deze reis vereiste fysieke en psychische conditie.

Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: augustus 2020

Vergroting: