Uw reisverloop

Beleef een spannende cultuurhistorische reis naar het mystieke Indiase subcontinent. We bezoeken vele fascinerende UNESCO werelderfgoedplaatsen waaronder de wereldberoemde Taj Mahal en het monument voor Mahatma Gandhi. Prachtige paleizen en gevarieerde landschappen begeleiden onze route. Leer de magische cultuur van India van dichtbij kennen.

1e – 2e dag: Heenreis, New Dehli & Qutab Minar (UNESCO werelderfgoed)

Vlucht naar Delhi. Onze vriendelijke Engels sprekende reisleider ontvangt ons op de luchthaven en begeleidt ons naar onze moderne touringcar. De transfer gaat naar ons 5-sterrenhotel in Gurgaon/Delhi. Op de tweede dag genieten we van een uitgebreid ontbijt waarna we een stadsrondrit maken in New Delhi. De stadsrondrit brengt ons bij de India Gate triomfboog en de Rashtrapati Bhawan, de residentie van de Indiase president. Bovendien zien we het UNESCO werelderfgoed Qutab Minar, een 73 meter hoge minaret. Overnachting in het 4-sterren hotel in Gurgaon / Delhi.

3e dag: Mandawa & Havelis

Vandaag rijden wij naar Mandawa, een voormalige handelsstad aan de beroemde Zijderoute. Talloze kooplieden bouwden hier prachtige, vorstelijke huizen, de zogenoemde haveli‘s. U zult versteld staan het grote aantal kleurrijke fresco‘s. Wij overnachten in Mandawa.

4e dag: Bikaner & Fort Junagarh

Ons volgende doel is de stad Bikaner in het noorden van de Rajasthan-regio. We slenteren door de drukke oude stad en bezoeken het imposante Fort Junagarh, één van de mooiste forten in het noorden van India. Dit fort is niet zoals gebruikelijk op een heuvel gebouwd, maar op een vlak gedeelte. Wij overnachten in Bikaner.

5e – 6e dag: Jodhpur & Fort Mehrangarh

We ontdekken Jodhpur, een stad die verbonden is door invloeden uit de Indiase en Arabische cultuur. Van elk punt te zien: het machtige Fort Mehrangarh gelegen voor de stadspoorten, op een rost van 123 meter hoogte gelegen. Niet ver verwijderd ligt Jaswant Thada, een monument ter herinnering aan de Maharaja Jaswant Singh II. Wij blijven 2 nachten in en 4-sterrenhotel in Jodhpur.

7e dag: Ranakpur & Jain tempel

In Ranakpur staat een van de belangrijkste Jain tempels van India. Dit architectonische meesterwerk met meer dan 1000 verschillende zuilen, trekt vandaag de dag niet alleen aanhangers van het Jaïnisme aan, maar is ook voor kunstliefhebbers een geliefd reisdoel. We vervolgen onze reis naar het 4-sterrenhotel in Udaipur.

8e dag: Udaipur, stadspaleis & Jagdish tempel

Udaipur behoort tot de mooiste steden in India. Hier zien we de betoverende Sahelion-Ki Bari tuin, het stadspaleis en de Jagdish tempel. Aan het einde van de middag kunt u een boottocht maken over het Picholameer, waar wij ook het Jag Mandir-paleis bezoeken op het kleine eiland midden in het meer.

9e – 10e dag: Jaipur, Fort Amber & Jantar Mantar (UNESCO werelderfgoed)

In Jaipur maken we een fotostop bij Hawa Mahal, ook wel genoemd het ‘Paleis der Winden‘. Daarna is er nog genoeg tijd om de stad zelf te verkennen. De volgende dag rijden we naar Fort Amber, een machtig vestingcomplex dat schilderachtig in het water wordt gereflecteerd. We rijden comfortabel naar boven in Jeeps. Aan het einde van de middag gaan we naar het indrukwekkende Stadspaleis en naar het UNESCO werelderfgoed Jantar Mantar, de beroemde historische Indiase sterrenwacht. Daarna heeft u de mogelijkheid om een riksja-tour te maken door de schilderachtige straatjes van Jaipur. Wij overnachten in en 4-sterrenhotel in Jaipur.

11e dag: Fatehpur Sikri & Taj Mahal (2x UNESCO werelderfgoed)

Fatehpur Sikri zijn aan het einde van de 16e eeuw gebouwd. De stad is een UNESCO werelderfgoed en is in bijna perfecte staat. Het laat een fascinerend inzicht zien in de architectonische meesterwerken van toen. Het hoogtepunt van onze reis: de wereldberoemde Taj Mahal, natuurlijk ook UNESCO werelderfgoed. Het imposante bouwwerk van wit marmer is gebouwd door 20.000 arbeiders. We vervolgen de reis en rijden naar ons 4-sterrenhotel in Agra.

12e dag: Agra & Rode Fort (UNESCO werelderfgoed)

Vandaag gaan we naar het Rode Fort in Agra, dat in de drie perioden van mogolheerschappij is gebouwd (UNESCO werelderfgoed). Aan het einde van de middag gaan we terug naar Delhi, waar wij aankomen in ons 4-sterrenhotel.

13e – 14e dag: Delhi, Rode Fort (UNESCO werelderfgoed) & terugreis

Met een stadsrondrit verkennen we het oude Delhi. We zien onder andere het Rode Fort Delhi, een UNESCO werelderfgoed, de grootste moskee van India Jamma Masjid en het Raj Chat monument ter herinnering aan de vermoorde Mahatma Gandi. Hierna is onze prachtige reis ten einde. Terugvlucht naar Nederland en aankomst op de 14e dag.


U zult enthousiast zijn over onze 4- en 5-sterrenhotels !

Voorbeelden van hotels

Inclusief spectaculair excursieprogramma !

Voor u inclusief

 • Heen- en terugvlucht met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij3) naar Delhi
  Inclusief hoteltransfers & luchthaventoeslagen
 • 12 overnachtingen in een tweepersoonskamer in geselecteerde 4- en 5-sterrenhotels (nat. categorie)
  12 x royaal ontbijtbuffet
 • Fascinerende cultuurhistorische reis met de beroemdste hoogtepunten van India.
  Rondreis in onze moderne touringcar met airconditioning en met vakkundige, Engels sprekende reisleider.
  Geniet van een spectaculair excursieprogramma o.a. met de 6 beroemdste UNESCO werelderfgoedplaatsen:
  • Taj Mahal (Werelderfgoed)
  • Rode Fort Delhi (Werelderfgoed)
  • Qutab Minar (Werelderfgoed)
  • Jantar Mantar (Werelderfgoed)
  • Fatehpur Sikri (Werelderfgoed)
  • Rode Fort Agra (Werelderfgoed)
  • Fort Junagarh
  • Fort Mehrangarh
  • Jain tempel
  • Jagdish tempel
  • Paleis der Winden
  • Fort Amber
 • 24 uur arts op oproep


3) bv. Emirates Emirates (een van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld) of Turkish Airlines (beste Europese luchtvaartmaatschappij 2011 – 2016 volgens Sky Trax World Airline Award) met overstap in Dubai of Istanbul.


Uw extra’s op verzoek

Cultuurpakket:

Het pakket bevat alle kosten voor entreebewijzen en Engelstalige reisleiding bij de bezienswaardigheden van het programma. Ook zijn drie spannende excursies inbegrepen: een Indiase folkloreavond met rit per kamelenkar en volksdans Rajasthan, een riksja-tour door Jaipur en een boottocht op het Picholameer voor slechts € 199,– per persoon.

Genieterspakket:

Dit pakket bevat het comfortabele halfpension met 11x een royaal buffet voor slechts € 149,– per persoon.

Toeslag eenpersoonskamer:

€ 399,– per persoon/reis (indien beschikbaar).

Klimaattabel

Vergelijking van de hoogste temperaturen

 JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
New Dehli202429373938353433322822
Amsterdam4681117212422181363

Staatsvorm:

De parlementaire democratie: Staten (29 staten, 6 unieterritoria, nationaal hoofdstedelijk territorium Delhi). Het staatshoofd is Ram Nath Kovind.

Hoofdstad:

New Delhi (ongeveer 16,3 miljoen inwoners).

Religie:

Hindoeïsme (ongeveer 80,5%), Islam (ongeveer 13,4%), Christendom (ongeveer 2,3%), Sikhisme (ongeveer 1,9%) en Boeddhisme, Jaïnisme en overige.

Taal:

Hindi en Engels als officiële talen, 21 andere officiële talen.

Klimaat:

Afhankelijk van de moesson (juli tot september), hete droge tijd (april tot juni), in Noord-India meer seizoensgebonden veranderingen.

Plaatselijke tijd:

Het tijdsverschil met Nederland is +3,5 uur in de zomer en +4,5 uur in de winter.

Elektriciteit:

230 Volt wisselstroom, 50 Hertz. Hier is een adapter noodzakelijk.

Telefoneren:

Het netnummer voor interlokale gesprekken vanuit Nederland naar India is de 0091. Om te bellen van India naar Nederland kiest u eerst 0031 en laat u de 0 van het netnummer weg.

Land en mensen:

In India wonen ongeveer 1,25 miljard mensen. Het land heeft de op een na grootste bevolking in de wereld. Door de sterke groei van de bevolking zal de Federale Republiek India binnenkort dichter bevolkt zijn dan China. In India is het ongebruikelijk om een vrouw een hand te geven als begroeting. Meestal wordt de uitdrukking ‘Namaste’ gebruikt, waarbij de handen een gebed-achtige houding aannemen. Bovendien is een openlijke affectie tussen mannen en vrouwen ongebruikelijk. In India is het gebruikelijk om een fooi te geven. Net zoals in Amerika is het in de dienstverlenende beroepen een deel van het inkomen. Bovendien symboliseert het ook een erkenning voor de geleverde prestatie. Voor het kamermeisje kunt u 0,50 € per nacht geven. In restaurants en bij taxi’s is 10% van het te betalen bedrag gebruikelijk. In winkels worden geen fooien gegeven. Bij groepsreizen kan men uitgaan van zo’n 3,00 € per dag per persoon voor de reisleider en 1,50 € per dag per persoon voor de chauffeur. Vanzelfsprekend blijft het geven van fooien en de hoogte ervan echter een vrijwillige, persoonlijke beslissing.

Eten en drinken:

De belangrijkste producten in India zijn rijst en diverse vormen van platte broden (chapati, roti, naan) en linzen. De specialiteiten variëren sterk tussen de regio‘s en worden bepaald door regionale specerijen. In India wordt traditioneel zonder bestek gegeten. Voor het eten wordt de rechterhand gebruikt. Dit betekent echter niet dat een vork of een lepel iets volkomen vreemds is. Als reiziger kunt u gewoon bestek gebruiken.

Inreisbepalingen voor Nederlandse staatsburgers:

Voor Nederlandse staatsburgers geldt een visumplicht. Dit visum kan als ‘e-Tourist Visa’ online worden aangevraagd op https://indianvisaonline.gov.in/visa/ of via de VFS Global servicedienst op http://www.vfsglobal.com/india/netherlands/. Het paspoort moet op het moment van inreizen in India nog minstens 180 dagen geldig zijn en over twee lege pagina‘s beschikken. Staatsburgers van in aanmerking komende landen kunnen minimaal 4 dagen voorafgaand aan de dag van aankomst met een venster van 30 dagen online een visum aanvragen. De aanvrager dient het e-TV (e-Tourist Visa) bij zich te hebben tijdens de reis. Het e-TV is 30 dagen geldig vanaf de dag van aankomst in India. Na het invullen en het opslaan van het online formulier, moet de aanvrager het formulier ondertekenen en samen met foto‘s en eventuele bewijsstukken en de betaling indienen bij één van de visumaanvraagcentra (Den Haag, Amsterdam, Rotterdam). Deze aanvraagcentra van VFS Global werken in opdracht van de ambassade van India. Om tijd te besparen, wordt u geadviseerd om vooraf een afspraak te maken. VFS Global is de enige officiële dienstverlener die optreedt namens de ambassade van India in Nederland. Voor meer informatie over VFS Global, locaties, contactgegevens en procedures kunt u terecht op de website www.vfsglobal.com/india/netherlands. Het visum geeft toelating tot een eenmalige inreis en een verblijf van hoogstens 90 dagen (niet vanaf de datum van indiening van de aanvraag of de datum van de reis). Staatsburgers van andere landen wordt aangeraden zich bij de ambassade van India te informeren over de voor hen geldende inreisbepalingen. Inreisvoorschriften zijn aan verandering onderhevig. RSD streeft ernaar om de informatie up-to-date te houden.

Reisleiding:

Uw reisleiders zijn zeer goed opgeleid en zullen u uitvoerig over het land, de mensen, de geschiedenis en de cultuur informeren en u bij alle organisatorische zaken met raad en daadterzijde staan. Ze zijn u behulpzaam bij de toewijzing van de kamers en kijken ernaar uit om u op de introductiebijeenkomst te begroeten. Op deze bijeenkomst krijgt u alle praktische wetenswaardigheden rond het verloop van de reis te horen.
U kunt zich verheugen: we hebben een afwisselend programma met vele hoogtepunten voor u samengesteld, dat u de mogelijkheid biedt de cultuur en de landschappelijke diversiteit van India te leren kennen en zeer veel te weten te komen over het land en zijn mensen. Uw reis omvat al een omvangrijk inclusief dienstenaanbod. Desgewenst kunt u uw vakantie nog verrijken met extra services. Wij adviseren u om de volgende pakketten aan te schaffen:
Cultuurpakket: Het pakket bevat alle kosten voor entreebewijzen en Engelstalige reisleiding bij de bezienswaardigheden van het programma. Ook zijn drie spannende excursies inbegrepen: een Indiase folklor avond met rit per kamelenkar en volksdans Rajasthan, een riksja-tour door Jaipur en een boottocht op het Picholameer voor slechts € 199,– per persoon.
Genieterspakket: Dit pakket bevat het comfortabele halfpension met 11x een royaal buffet voor slechts € 149,– per persoon.

Valuta/banken/creditcards:

De munteenheid is de Indiase roepie (INR). 1 INR = 100 Paise. Koers (april 2019): 1 € = 77,16 INR; 1 INR = 0,01 €.
Bij veel geldautomaten in India kunt u geld opnemen met een bankkaart of met een creditcard die het Maestrosysteem ondersteunen. De meeste banken in India brengen kosten in rekening bij het opnemen van geld via een geldautomaat. Deze kosten variëren van 1,50 € tot 10,– €. Daarnaast kan uw eigen bank ook kosten in rekening brengen. Het is aan te raden om vooraf te bekijken met welke banken uw eigen bank samenwerkt om te weten welke kosten in rekening worden gebracht bij geldopnames. Bij geldopname met een creditcard worden ook transactiekosten in rekening gebracht. Sommige geldautomaten hebben een limiet van 20.000 roepies, andere automaten hebben een hogere limiet. In de centra van steden en grotere plaatsen zijn er meestal genoeg geldautomaten die 24 uur per dag ter beschikking staan. De reizigers wordt echter aangeraden om bij aankomst voldoende geld uit de geldautomaat op te nemen om onverwachte tekorten gedurende de reis te voorkomen. Geld wisselen is mogelijk op de internationale luchthaven en bij de grote banken. Banken zijn meestal van maandag tot vrijdag van 10 – 14 uur geopend. Het ontvangstbewijs bij het wisselen of de geldopname moet u bewaren.

Douanevoorschriften:

Invoer: Deviezen tot USD 5.000 en dure goederen (bijvoorbeeld videocamera‘s) moeten bij aankomst worden aangegeven. De invoer van gouden munten, goudstaven, wapens en pornografisch materiaal is verboden. Het is ook verboden om Indiaas geld in te voeren.
Uitvoer: Het meenemen van beschermde dierenhuiden en planten is verboden. Bovendien is de export van Indiase munt verboden. In het geval van een overtreding van de douanewetgeving is arrestatie bij de uitreis mogelijk. Meer gedetailleerde informatie over de invoer van goederen kunt u krijgen bij de ambassade van het land. Alleen daar kan u wettelijk bindende informatie verkrijgen. De douaneregelgeving voor Nederland kunt u vinden op de website van de Nederlandse douane (www.belastingdienst.nl/douane) of u kunt bellen voor meer informatie.

Veiligheidsadviezen per land:

Het wordt reizigers geadviseerd om weg te blijven bij grote mensenmassa‘s en altijd de nodige voorzichtigheid in acht te nemen. Blijf voorafgaand en tijdens de reis geïnformeerd over de actuele situatie in het land. U kunt deze informatie vinden op de website van de overheid https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. De aanwijzingen van de lokale autoriteiten moeten worden opgevolgd. Het risico dat buitenlandse reizigers slachtoffer worden van gewelddadige criminaliteit in de toeristische gebieden van India, is vrij laag. Reizigers moeten echter altijd de nodige voorzichtigheid in acht nemen. Opgemerkt dient te worden dat de toeristen, vooral Rajasthan en Goa, herhaaldelijk het slachtoffer zijn geworden van goed georganiseerde oplichters. Dit is voorgekomen in winkels voor sierraden met aantrekkelijke aanbiedingen.

Bijzondere strafrechtelijke voorschriften:

In India wordt het bezit van drugs streng gestraft. De individuele Indiase deelstaten hebben verschillende regels over de aankoop en de consumptie van alcohol. In sommige staten is alcohol alleen toegestaan voor medische doeleinden. De straffen bij overtreding kunnen erg zwaar zijn. Reizigers wordt aangeraden om informatie te vragen over de geldende voorschriften in de individuele staten met betrekking tot deaankoop en de consumptie van alcohol. Homoseksuele relaties zijn strafbaar. Paren van hetzelfde geslacht wordt aangeraden om zich in de openbaarheid onopvallend te gedragen. Het bezit en het gebruik van satelliettelefoons is in India verboden en is strafbaar.

Gezondheid:

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt de standaard vaccinaties aan van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (zie https://www.lcr.nl/Landen/India). Bekijk op de website welke vaccinaties u mogelijk nog nodig hebt. Als reisvaccinatie wordt een vaccinatie tegen hepatitis A en tyfus aanbevolen.
Diarree: Door passende maatregelen kunt u dit voorkomen. Als basisregels gelden: Filter leidingwater met een antibacterieel filter of kook het water voor gebruik. Neem alleen dranken uit originele, ongeopende verpakkingen. Gebruik voor het tandenpoetsen en het wassen van levensmiddelen uitsluitend drinkwater uit flessen. Vlees moet vooraf goed gekookt worden en mag niet rauw worden gegeten.
Infectieziekten: Vraag voorafgaand aan uw reis naar India informatie aan uw arts over mogelijke infectieziektes.
Malaria: Behalve in gebieden die hoger liggen dan ongeveer 1500 meter is er in India gedurende het gehele jaar een gemiddeld risico op malaria. Vooral in het regenseizoen stijgt het aantal gevallen. In India is er ook in de grote steden een risico op malaria. Vooral in Mumbai en Delhi is er de laatste jaren een stijging van het aantal ziektegevallen. De aandoening kan ook nog weken of maanden na de reis tot uiting komen. De ziekte wordt veroorzaakt door een steek van de Anopheles mug die vooral ‘s nachts actief is. Bij het optreden van koorts is het belangrijk dat u uw arts wijst op uw verblijf in een gebied met een malariarisico.
De keuze van de medicijnen en de persoonlijke dosering moet vooraf worden besproken met een deskundige (reis-)arts.
Het is aan te raden om voldoende medicijnen mee te nemen om in geval van nood voldoende ter beschikking te hebben. Een preventieve inname van medicijnen wordt niet aangeraden. In India is er bovendien risico op namaakgeneesmiddelen. Vanwege de infectierisico‘s die muggen kunnen overbrengen, worden alle reizigers geadviseerd om
in de getroffen regio‘s,
• het hele lichaam te bedekken en lichte kleding te dragen (lange broek, hemden met lange mouwen)
• s‘ Nachts een muggenwerend middel te gebruiken en dit herhaaldelijk toe te passen.
• Indien nodig kunt u ook onder een klamboe slapen.

Medische verzorging:

De medische zorg is in grote delen van het land onvoldoende en voldoet niet aan de medische, hygiënische, technische en organisatorische normen die wij kennen in Europa. Taalbarrières kunnen moeilijk zijn, vooral op het platte land. In de grote steden is de medische zorg in alle disciplines meestal op een hoog en tot zeer hoog niveau, en is daardoor ook veel duurder. Het is daar gebruikelijk om voorafgaand aan de behandeling een forse aanbetaling te doen. Veelal is het reisbudget van de reizende in het geval van een zware ziekte of uitgebreide behandeling daarna volledig geconsumeerd. Het aanbod van betrouwbare medicijnen en een ononderbroken koeltransport is niet overal betrouwbaar. Reizigers moeten eventuele medicatie in voldoende hoeveelheden naar India meenemen. Vraag uw arts om een attest in het Engels over de noodzaak van de medicamenten. Houd er rekening mee dat kleinere apotheken vervalste medicijnen in plaats van echte medicijnen verkopen. Vooral chronisch zieken en mensen onder medische behandeling moeten zich bewust zijn van de gezondheidsrisico van een reis naar India.Een toereikende, wereldwijd geldige ziektekostenverzekering en een betrouwbare repatriëringsverzekering worden principieel aanbevolen.

De klant dient te garanderen dat hij lichamelijk en geestelijk in staat is de geselecteerde reis te ondernemen en dient zich daartoe op de hoogte te stellen van de voor deze reis vereiste fysieke en psychische conditie.

Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: april 2019

Hier vindt u alle informatie over een visumaanvraag:

klik hier en download de handleiding in PDF

‘Deze reis is met niets te vergelijken met wat ik tot nu toe allemaal heb gezien. Voortreffelijk, puur, zeer indrukwekkend.’

Petra S. uit K. Reizende, 23-04-20162)


‘Fantastische reis, fantastische organisatie, ik zou zo weer gaan!’

Frank-Oliver P. uit B., Reizende, 19-05-20162)


2) RSD Reise Service Deutschland GmbH is een touroperator, die diensten aan klanten uit talrijke Europese landen levert. De hier weergegeven meningen zijn afkomstig van deelnemers aan reizen die in 2017 door RSD werden georganiseerd.

Vergroting: