Uw reisverloop

Antarctica is anders dan alles wat u ooit hebt gezien. Het is praktisch het laatste nog niet verkende gebied op aarde. In dit afgelegen gebied zult u de natuur in haar meest originele en indringende vorm tegenkomen. Het continent is het koudste, droogste en schoonste continent op aarde. Antarctica met zijn machtige, meer dan 15 miljoen jaar oude gletsjers, bewaart de laatste geheimen van de aarde. Dit is een ervaringen die spannender is dan de wildste safari. De overweldigende natuur maakt u sprakeloos.

1 – 2e dag: Reis naar Buenos Aires

Vlucht naar Buenos Aires. We bereiken de Argentijnse hoofdstad na een overstap op de 2e dag. Ons avontuur begint met een overnachting in Buenos Aires. Ontdek zelf het Parijs van ‘Zuid-Amerika’. De wijk La Boca met zijn kleurrijke beschilderde huizen laat u de typische levensvreugde van de Argentijnen zien. Ook de moeite waard zijn het Casa Rosada, het paleis van de president of het Plaza Mayo, in het hart van de stad.

3e dag: Ushuaia, Vuurland & inscheping

Vroeg in de ochtend vliegen we naar Ushuaia, waar het Hurtigruten-expeditieschip MS MIDNATSOL al op ons wacht. Ushuaia ligt in het midden van de eilandwereld van Vuurland in het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Tijdens een oriëntatierit door Ushuaia ontdekken we deze schilderachtig gelegen stad op de berghelling van de Montes Martial. Onze expeditiereis begint met een welkomstdiner aan boord van het schip.

4 – 5e dag: Informatie op zee & Straat Drake

Bereid u voor op Antarctica als we de beruchte Straat Drake passeren. Geloof ons: U zult overweldigd worden! Tijdens de spannende lezingen aan boord leren we alles over de omgeving. U zult films over Antarctica zien. In het Activity Center, het hart van de expeditiegemeenschap, komen gasten en expeditieleiders samen voor gesprekken en spannende verhalen.

6 – 11e dag: Antarctica met Cuverville Island

Antarctica zal u zeker overweldigen. Eindeloze witte horizonten, majestueuze ijsbergen en walvissen. Misschien nog wel indrukwekkender: de enorme pinguïnkolonies. Pinguïns zijn zeer tam – dus kijk er naar uit om deze schattige vogelsoort te ontmoeten. Verken het fascinerende arctische landschap. Vanaf het dek is er een grote kans om walvissen te zien. Verheug u op het zien van wilde dieren, gletsjers, historische walvisstations en objecten uit het verleden. U bent in een van de meest afgelegen gebieden in de wereld en u zult van een ongekend avontuur kunnen genieten. We gaan meerdere malen aan land en elke keer staan er onvergetelijke ervaringen op u te wachten. We zullen Half Moon Island en Cuverville Island bezoeken, de thuisbasis van enorme kolonies ezelspinguïns. Neko Harbour ligt schilderachtig in het hart van Andvord Bay en de Paradise Harbour. Het dankt zijn betekenisvolle naam aan de walvisvaarders die hier lang geleden zijn gekomen om beschutting te zoeken tegen de meest verwoestende stormen. De hoge gletsjerwanden in de Wilhelmina Bay tonen de gigantische kracht van het ijs: van schuivende gletsjers tot massa‘s passerend ijs. Tot slot kunt u genieten van een ontspannende dag op zee met verdere spannende lezingen of ontspannen uren aan dek.

12 – 14e dag: Falklandeilanden

De Falklandeilanden bieden een overvloed aan ervaringen, van de rode dubbeldekkerbussen en Engelse pubs in de hoofdstad Stanley tot pinguïns en berg- en kustwandelingen of kajaktochten in het heldere water. New Island is een betoverende baai met witte zandstranden en turquoise water. Nog een beetje meer zon en u zou denken dat het een Caribisch eiland is. Onderweg passeren we eerst een oud scheepswrak voordat we een dag lang genieten van het gezelschap van pinguïns en zeehonden.

15 – 17e dag: Op zee

De dagen op zee zijn vol activiteiten. Ons expeditieteam zal waarschijnlijk iedereen aan boord ervan overtuigd hebben dat wetenschap en geschiedenis fascinerend en leuk zijn!

18 – 20e dag: Montevideo, Buenos Aires & terugreis

Op dag 18 komen we aan in Montevideo. De hoofdstad van Uruguay zal u verrassen met zijn culturele diversiteit en Spaanse architectuur. Wij raden een bezoek aan de historische oude binnenstad aan. De volgende dag komen we aan in Buenos Aires, waar we van boord gaan van ons expeditieschip. Na een tour door de stad, brengen we u naar de luchthaven en keren we terug naar België. Aankomst op dag 20 in Nederland .


Voor u inclusief:

 • 3 vluchten met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij 2
  – Nederland naar Buenos Aires en terug
  – Buenos Aires naar Ushuaia
  inbegrepen luchthaven, hotel & scheepstransfers
 • Hurtigruten-expeditiecruise Antarctica Incl. spectaculair excursieprogramma met aanlegplaatsen en activiteiten aan wal en aan boord :
  • Straat Drake
  • Cuverville Island
  • Half Moon Island
  • Andvord Bay
  • Neko Harbour
  • Wilhelmina Bay
  • Falklandeilanden
  • Montevideo
 • 16 overnachtingen in een tweepersoonshut aan boord van de MS MIDNATSOL incl.:
  • Volpension aan boord met ontbijt, lunch en diner
  • Thee en koffie tijdens de maaltijden
  • Wind- en regenafstotend jack
 • 1 overnachting in een tweepersoonskamer in een comfortabel hotel in Buenos Aires inbegrepen uitgebreid ontbijtbuffet
 • Rondrit in Ushuaia & Buenos Aires
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam

² bv. KLM (lid van Star Alliance – de grootste luchtvaartalliantie ter wereld)


Uw extra’s op verzoek

Toeslag eenpersoonshut:

Toeslag eenpersoonshut: vanaf € 1900 p. p.
(indien beschikbaar)3)

Uw expeditieschip MS MIDNATSOL

De MS Midnatsol overtuigt met zijn vriendelijke en kleurrijke design. Het schip biedt een panoramasalon van twee verdiepingen, restaurants, een bibliotheek, sauna en fitnessruimte en een jacuzzi aan dek. De hutten zijn modern en comfortabel ingericht met 2 aparte bedden, douche/wc en tv.

Praktische informatie van Hurtigruten over de expeditiecruise met de MS Midnatsol vindt u hier (in het Engels)

Klimaattabel

Vergelijking van de hoogste temperaturen

 JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Buenos Aires292927231816161718222529
Amsterdam1271218222423191474
 JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Antarctica10-2-7-9-10-10-8-6-4-3-1
Amsterdam1271218222423191474

Staatsvorm:

Argentinië: Presidentiële democratie, federale republiek; congres bestaande uit twee kamers; Het staatshoofd is Mauricio Macri (president).
Uruguay: Presidentiële democratie, staatshoofd is Tabaré Vázquez (sinds 1 maart 2015).
Antarctica: Antarctica is een niet-statelijk gebied en is onderworpen aan een stelsel van internationale verdragen die de internationale betrekkingen op dit continent en het gebruik ervan door de internationale gemeenschap regelen. Dit verdrag omvat nu 50 deelnemende staten, waaronder België.

Hoofdstad:

Argentinië: Buenos Aires, federale hoofdstad (meer dan 3 miljoen inwoners)
Uruguay: Montevideo (1,3 miljoen inwoners).

Taal:

Argentinië en Uruguay: Spaans.
Expeditie Antarctica: De taal aan boord is Engels.

Klimaat:

Argentinië: Argentinië heeft een grote verscheidenheid aan klimaat- en vegetatiezones vanwege de lengte van het land in de noord-zuidrichting. Zo zijn er tropische en subtropische gebieden in het noorden en een uitgestrekte gematigde klimaatzone tot aan koude klimaatgebieden in het zuiden en in de Andes.
Antarctica: Antarctica is het koudste en droogste continent op aarde. Januari is ‘hoogzomer’ en de temperatuur kan net onder nul komen.
Uruguay: Gematigd warm

Kleding:

Expeditie Antarctica: Aan boord geldt vrijetijdskleding. Sommige gasten kunnen zich omkleden voor het diner, maar casual kleding overheerst. Het weer kan tijdens de reis of zelfs meerdere keren per dag veranderen. Om het hoofd te bieden aan de weersomstandigheden adviseren wij de zogenaamde ‘uienlook’, die u in staat stelt om snel te reageren op verschillende temperaturen en weersomstandigheden. Wij raden u aan om ademende, winddichte en waterdichte kleding mee te brengen. Een warme muts, handschoenen, sjaal en functionele kleding en warm ondergoed worden ook aanbevolen. Het kan glad zijn op het land, dus u moet stevig schoeisel meenemen voor excursies aan wal. Een wandelstok kan ook nuttig zijn.

Elektriciteit:

Argentinië: Netspanning 220 V, 50 Hz. Een adapter is nodig.
Expeditie Antarctica: Alle hutten hebben 220 V/50 Hz-stopcontacten. De stopcontacten zijn compatibel met de Eurostekker (2-polig). De adapters zijn te koop in de winkel aan boord.

Telefoneren:

De landencode van Argentinië is 0054, van Uruguay 00598 en van Antarctica 00672; vóór het netnummer wordt de nul weggelaten. Als u naar België belt, belt u dan 0032 en het netnummer ook zonder nul.

Valuta / banken / kredietkaarten:

Argentinië: Valuta is de Argentijnse Peso (ARS). 1 Peso = 100 Centavos. Koers (stand 5 september 2019): 1 EUR = 62,65 ARS; 1 ARS = 0,01 EUR. In Argentinië kunt u gemakkelijk geld wisselen bij banken en wisselkantoren. Deze zijn geopend van 10:00 – 15:00 uur. Argentinië heeft een goed ontwikkeld landelijk netwerk van geldautomaten, waarmee geld kan worden opgenomen met de meest gangbare creditcards (VISA, MasterCard) en EC-kaarten (Maestro). De Nederlandse huisbank rekent meestal een vergoeding per geldopname. In de grotere steden is ook op veel plaatsen betaling met een creditcard mogelijk. Hotels, restaurants en grotere winkels accepteren ook EC-kaarten. Ook hier geldt dat de Nederlandse huisbank een vergoeding in rekening kan brengen.accepteren ook EC-kaarten. Ook hier geldt dat de Nederlandse huisbank een vergoeding in rekening kan brengen.
Uruguay: De valuta in Uruguay is de Uruguay Peso (UYU). Koers (stand 5 september 2019): 1 EUR = 40,49 UYU; 1 UYU = 0,02 EUR.
Expeditie Antarctica: Bij aankomst aan boord ontvangt u tijdens het inchecken uw persoonlijke Cruise Card volgens de ISPS-voorschriften. Alle gasten moeten deze kaart bij zich dragen in alle aanleghavens en bij het aan land gaan. De kaart dient als controlesysteem zodat we op elk moment weten wie van onze gasten zich aan boord of aan de wal bevinden. Het is ook de sleutelkaart voor uw hut en moet aan boord geactiveerd worden als betaalkaart. De kaart is het enige betaalmiddel voor de faciliteiten aan boord. Visa, American Express, Diners en MasterCard worden geaccepteerd om uw Cruise Card-account te activeren. De creditcard moet tot ten minste 3 maanden na afloop van uw verblijf aan boord geldig zijn. Activering met een Maestro-kaart is helaas niet mogelijk. Houd er rekening mee dat als uw creditcard wordt gebruikt voor uw account op het schip, deze zal worden gedebiteerd in Noorse Kronen (NOK). De wisselkoers is de door uw creditcardmaatschappij berekende koers. Op de avond voor het einde van uw reis wordt u gefactureerd en wordt uw rekening aan boord verrekend. Het ontvangstbewijs wordt naar uw hut gebracht. Helaas is er geen mogelijkheid om geld op te nemen of geld aan boord te wisselen.

Inreisbepalingen voor Nederlandse staatsburgers:

Argentinië en Uruguay: Nederlandse staatsburgers hebben een geldig paspoort nodig om het land binnen te komen. Nederlandse staatsburgers kunnen Argentinië en Uruguay als toeristen tot 90 dagen zonder visum binnenkomen. De toelatingsvoorwaarden voor Nederlandse staatsburgers kunnen op korte termijn worden gewijzigd. Juridisch bindende informatie en/of andere informatie die hier niet genoemd is met betrekking tot de toelatingseisen voor het land kunt u alleen rechtstreeks krijgen bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Staatsburgers van andere landen wordt aangeraden zich bij de betreffende ambassade te informeren over de voor hen geldende inreisbepalingen. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen en tonen van uw visum. RSD is niet aansprakelijk indien uw visum niet in orde is. Houd er rekening mee dat de toegang tot een land afhankelijk is van de goedkeuring van de immigratieautoriteiten.
Expeditie Antarctica: Het paspoort is het enige geldige identiteitsbewijs voor alle reizen met MS Midnatsol. Een identiteitskaart is niet voldoende. Het paspoort moet minstens 6 maanden geldig zijn vanaf de geplande datum van terugkeer naar uw thuisland. Bij het aan boord gaan worden de paspoorten door het personeel van het schip bewaard om de inreis- en douaneformaliteiten te vervullen. De paspoorten blijven gedurende de hele reis in bewaring en worden aan het einde van de reis teruggegeven. Neem daarom een kopie van uw paspoort mee.

Douanevoorschriften:

Argentinië en Uruguay:Er zijn geen beperkingen voor de invoer van nationale en buitenlandse valuta. Indien de tegenwaarde 10.000 USD of meer bedraagt, moet de invoer worden aangegeven. Bij het verlaten van het land mag maximaal het equivalent van 10.000 USD worden vervoerd. Het is niet toegestaan om hogere bedragen te boeken. Voor nadere informatie over de invoer van goederen kunt u contact opnemen met de ambassade van het land van bestemming. Alleen daar kunt u wettelijk bindende informatie verkrijgen. U kunt het douanereglement voor Nederland raadplegen op de Nederlandse douanesite www.belastingdienst.nl of telefonisch verkrijgen.

Bijzondere strafrechtelijke voorschriften:

Argentinië en Uruguay: Drugshandel en drugsgebruik zijn strafbaar en zullen worden vervolgd. Zelfs het bezit van zeer kleine hoeveelheden is niet vrijgesteld van straf en kan leiden tot hoge gevangenisstraffen. De gevangenisomstandigheden zijn niet vergelijkbaar met die in de Nederlandse gevangenissen. Het is verboden om bepaalde wilde dieren te vangen, te houden, te kopen of te vervoeren zonder toestemming. Ook de verkoop van producten of souvenirs van wilde dieren is verboden.
Expeditie Antarctica:
Alcoholregelgeving: Houd er rekening mee dat alleen alcohol die aan boord in het restaurant of de bar is gekocht, aan boord mag worden genuttigd. Alcohol gekocht in de winkel aan boord of aan de wal wordt tot de laatste dag van uw reis bewaard en dan overhandigd.
Roken: Roken is alleen toegestaan in speciaal daarvoor bestemde ruimtes op de buitendekken. Gelieve niet te roken in uw hut. Overtreding van deze regel leidt tot een boete (ca. € 170,–). Gebruik de beschikbare asbakken. Het is ten strengste verboden om sigarettenpeuken overboord te gooien.

Veiligheidsinstructies:

Argentinië: Waardevolle goederen kunt u beter niet openlijk dragen. Neem slechts een beperkte hoeveelheid contant geld mee. Verzet u niet in geval van beroving aangezien de daders meestal gewapend zijn en niet terugdeinzen voor het gebruik van geweld. Op drukke plaatsen en in het openbaar vervoer zijn ‘trucdiefstallen‘ te verwachten. Draag waardevolle dingen niet in handtassen of rugzakken, maar draag dit op het lichaam. Houdt ID-kaarten e.d. gescheiden van contant geld en in de kluis (hotelkluis). Ook in hotels mogen handtassen en bagage nooit onbeheerd worden achtergelaten in publiek toegankelijke ruimtes (lobby, enz.). Speciale oplettendheid geldt bij geldopnames of bij toeristische attracties in Buenos Aires zoals La Boca (vooral doordeweeks en in de dunbevolkte zijstraten van de Calle Caminito), San Telmo, het Retiro treinstation en het centrum. Ook ‘s avonds is overal speciale voorzichtigheid geboden. Na de schemering is het aan te raden om taxi‘s telefonisch te bestellen (zogenaamde radiotaxi‘s of ‘Remis‘).
Uruguay: In Montevideo is er de afgelopen jaren een duidelijke toename van de criminaliteit geweest. De focus ligt op overvallen en diefstal, steeds vaker met geweld. Loop indien mogelijk in groepjes van meerdere personen in Montevideo en wees bijzonder voorzichtig in het donker rond de hostels. In de oude stad (Ciudad Vieja) van Montevideo, vermijd kleine steegjes van de hoofdwegen, zelfs overdag. Neem uw handtassen, camera of sieraden niet mee of draag ze onzichtbaar.

Medische verzorging:

Argentinië en Uruguay:
Vaccinatie:
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt aan om bij een reis de standaardvaccinaties volgens de huidige vaccinatiekalender te controleren en aan te vullen. Dit omvat vaccinaties tegen tetanus, difterie, pertussis, bof, mazelen, rodehond (MMR), pneumokokken en influenza. Hepatitis A, hepatitis B, hondsdolheid en tyfus worden aanbevolen als reisvaccinaties. Voor een reis naar Argentinië of Uruguay is een individueel consult met een tropische of reisarts aan te bevelen; voor adviescentra, zie ook www.lcr.nl. Neem contact op met uw huisarts voor aanbevolen vaccinaties voor uw reis.
Diarree: De meeste diarreeziekten kunnen worden voorkomen door een consequente voedsel- en drinkwaterhygiëne.
Door muggen overgedragen infectieziekten: Vanwege het risico op besmetting door muggen is het voor alle reizigers aan te bevelen:
• Draag lichtgekleurde kleding die het hele lichaam bedekt (lange broek, lange shirts),
• Gebruik herhaaldelijk insectenwerend middel op alle vrije lichaamsdelen,
• slaap onder een geïmpregneerde klamboe indien nodig.
Expeditie Antarctica:
Medische vragenlijst: Volgens de richtlijnen van IAATO en Hurtigruten ASA moeten alle gasten die naar Antarctica reizen een vertrouwelijke medische vragenlijst invullen en door een arts laten bevestigen dat ze vanuit gezondheidsoogpunt kunnen deelnemen aan de reis. U ontvangt de medische vragenlijst tijdig voor vertrek. U moet het originele formulier bij het aan boord invullen en persoonlijk overhandigen aan de scheepsarts. Indien de medische vragenlijst niet beschikbaar is, kan de inscheping worden geweigerd.
Zeeziekte: Tabletten voor zeeziekte zijn te koop bij de receptie. Als u gemakkelijk zeeziek wordt, neem dan uw vertrouwde medicatie mee. U kunt ook een acupressuurband voor zeeziekte aan boord kopen (‘Sea Band‘).

Medische verzorging:

Argentinië en Uruguay: De medische zorg in de grote steden en in het bijzonder in Buenos Aires is over het algemeen vergelijkbaar met die in Europa.
Expeditie Antarctica: Aan boord bevindt zich altijd een Engelstalige arts en een verpleegkundige. Het schip heeft een kleine ziekenboeg met de nodige apparatuur en medicijnen om bepaalde noodsituaties te behandelen. In ernstige medische noodsituaties zal contact worden opgenomen met het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Medische consulten en medicatie worden aan de passagier in rekening gebracht. Alle passagiers moeten een persoonlijke reis-/ ziektekostenverzekering hebben. Als u regelmatig medicijnen moet innemen, vergeet dan niet om voldoende medicijnen mee te nemen die ook in geval van onvoorziene vertragingen toereikend zijn. We raden u aan om medicijnen in uw handbagage mee te nemen en te voorzien van de juiste labels met duidelijke bijsluiters. Als u afhankelijk bent van vitale medicatie, informeer dan de scheepsarts bij het aan boord gaan. Ziekte aan boord kan leiden tot quarantaine. De instructies van de scheepsarts en de kapitein moeten te allen tijde worden opgevolgd. Een dekkende, wereldwijde ziektekostenverzekering en een betrouwbare repatriëringsverzekering zijn verplicht. De klant moet ervoor zorgen dat zijn fysieke en mentale toestand geschikt is voor de geselecteerde reis. Hij moet informeren naar de fysieke mobiliteit en geestelijke autonomie met betrekking tot de reis.

Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: september 2019

Vergroting: